Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Ναι" στη διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

"Ναι" στη διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τάχθηκε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, με τον όρο να τηρηθούν με ευλάβεια τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Το δημοτικό συμβούλιο ήταν αναρμόδιο(και εδώ) για να λάβει οποιαδήποτε απόφαση και μετά από αίτημα της Περιφέρειας κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τη διεύρυνση του ωραρίου ή όχι και όπως διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, η πλειοψηφία είναι υπέρ της διεύρυνσης αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και την αναγκαιότητα να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα για περισσότερες ώρες κατά τους θερινούς μήνες, από τη στιγμή που η Πρέβεζα θεωρείται τουριστική περιοχή.

IMG 7971

Η πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου κα Γαλανοπούλου υπογράμμισε πως το μόνο που ζητούν είναι μια μικρή παράταση του ωραρίου λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στις εργασιακές σχέσεις.
Για συνενοχή του δημοτικού συμβουλίου σε μια απόφαση που ίσως να σημάνει την απελευθέρωση του ωραρίου μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Κοντομίχης, εκφράζοντας τον προβληματισμό πως η επιχειρούμενη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των μικρών εμπόρων της πόλης.
Τόσο ο δήμαρχος Πρέβεζας, όσο και οι κύριοι Γιαννάκης και Νίτσας τάχθηκαν υπέρ της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας, ενώ ο κ. Τσοβίλης εξέφρασε την αντίθεσή του υπογραμμίζοντας πως δεν είναι το ωράριο η αιτία της κρίσης που βιώνουν τα καταστήματα.
Την απουσία έκφρασης όλων των πλευρών(εργαζομένων, κατοίκων του ιστορικού κέντρου, καταναλωτών) για το θέμα του ωραρίου επισήμανε ο κ. Ρέντζος και καταψήφισε την πρόταση δίνοντας βαρύτητα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ έθεσε επί τάπητος και το θέμα μιας τομεακής λειτουργίας της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και οι τοποθετήσεις του δημοτικού συμβουλίου θα σταλούν στο Περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: