Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μοναδικά υπέροχη έκθεση, στη Θεοφάνειο αίθουσα, στην Πρέβεζα


Την ξενάγηση σε μια υπέροχη έκθεση, απολαύσαμε αυτές τις μέρες στο ισόγειο της Θεοφανείου Αίθουσας με τίτλο:

«Που πας καραβάκι με. τέτοιο καιρό» από την Κυριακή 28 Απριλίου και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου.


Χειροποίητα καραβάκια με ξύλα θάλασσας από τις ακτές του Αμβρακικού κόλπου, το Καρνάγιο της Μαργαρώνας, το Ψαθάκι, την Κυανή Ακτή και το Άκτιο.

Όπως αναφέρονταν στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, οι δημιουργίες έγιναν με ξύλα που πάλεψαν με κύματα, ταξίδεψαν και έγιναν ένα με τη θάλασσα και την αλμύρα.

Επίσης, υπήρξαν κοχύλια μικρά και μεγάλα που φανέρωναν τον τεράστιο πλούτο που κρύβει ο βυθός του Αμβρακικού κόλπου. 


Όλο αυτό το θαυμάσιο σκηνικό στήθηκε από τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες Μήτσουρα Αικατερίνη και Καλλίνικο Στέφανο.


Στην έκθεση υπήρχε και φωτογραφικό υλικό, τόσο από τις περιοχές που συγκεντρώθηκαν τα ξύλα για τις δημιουργίες, όσο και φωτογραφίες για τον τρόπο δημιουργίας των εκθεμάτων.

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη εμπειρία σε εκθεσιακό επίπεδο και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημά μας στον Στέφανο και την Κατερίνα.

Σε ερώτησή μας προς τον Στέφανο Καλλίνικο ποιο ήταν το σκεπτικό και ποια η αφετηρία για να πραγματοποιηθεί η έκθεση, μας απάντησε χαρακτηριστικά: «Ο κυριότερος λόγος για να γίνει η έκθεση, ξεκίνησε από τις βόλτες που κάναμε στις παραλίες της Πρέβεζας και μας ξένισε το γεγονός ότι υπήρχαν σκουπίδια, αλλά και κάποια ωραία ξύλα και προσπαθήσαμε να τα αξιοποιήσουμε. 



Είμαι κι εγώ άνεργος και προσπάθησα να τα αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Είχα δει στην Κρήτη κάποιον που είχε δημιουργήσει ανάλογα καράβια και αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου, να κάνουμε την έκθεση.

Κατόπιν απευθυνθήκαμε στο δήμο, στην Αρχή υπήρξε μία άρνηση, στη συνέχεια έγινε δεκτή η πρότασή μας. Εμείς κάνουμε αυτή την έκθεση για να δείξουμε τον τεράστιο πλούτο που έχει ο Αμβρακικός Κόλπος, ο βυθός με τα κοχύλια που βγάζει στις ακτές, αλλά και τα διάφορα ξύλα που έρχονται από τα ποτάμια και συγκεντρώνονται σε ακτές όπως το Άκτιο, το Ψαθάκι, το Καρνάγιο της Μαργαρώνας, στην Κυανή Ακτή.



Αυτά όλα τα καθαρίσαμε, τα βερνικώσαμε με ωραίο τρόπο, να μην έχουν πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου και σαπίσουνε και φτιάξαμε κάποια ωραία θέματα, σε διάφορα χρώματα.». Είναι μια έκθεση που αξίζει να επισκεφθείτε και λαμβάνει χώρα από την Κυριακή 28 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου στο ισόγειο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης στην Πρέβεζα και ώρες 18.00 έως και 21.30.

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: