Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αγωνιστικά «προσκλητήρια»- καλέσματα, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην Πρέβεζα.

Καλέσματα για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Αγωνιστικά «προσκλητήρια» για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πρέβεζα, απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, το ΠΑΜΕ Πρέβεζας, το ΝΑΡ και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Παραθέτουμε τα καλέσματα:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
26/4/2013
1η Μάη - Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα
Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους προσκλητήριο ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΓΩΝΑ και συμμετοχής στην Απεργία της φετινής πρωτομαγιάς.
Στην Ευρώπη και σ΄όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης απ΄τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, γι΄αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε
όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, ζουν την πιο σκληρή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης- κεφαλαίου- τρόικας, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απ΄το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα. Η παγκοσμιοποίηση και
οι λεγόμενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρχες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις χώρες τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης, ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Μ.Τετάρτη 1η Μάη.
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι΄αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
. Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας
. Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ
. Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια
. Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας
. Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών
. Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι μαζί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας την 1η Μάη στις 10:30 π.μ. να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε το νεοφιλελευθερισμό που επιχειρεί να καταστρέψει λαούς και κοινωνίες.

ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1η ΜΑΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10.00π.μ. ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ ΣΤΙΣ 12:00μμ
Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε γιορτή έχουμε ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα.
Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν
(Γιάννης Ρίτσος)
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά από την Πρέβεζα ως τη Μανωλάδα.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Η εγκληματική ένοπλη επίθεση κατά των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα δεν είναι ένα «περιστατικό», ούτε τυχαίο, ούτε αποτελεί «εξαίρεση». Η επίθεση στη Μανωλάδα δεν είναι «εικόνα» από το παρελθόν, δεν είναι μια «εκτροπή» του παρόντος, είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν, για όλη τη χώρα, για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα της «ανάπτυξης», της «ανασυγκρότησης» και της «ανταγωνιστικότητας» που προετοιμάζουν η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) στο πλάι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Γι' αυτό κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».
Η πρωτομαγιά είναι κόκκινη! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές εξαγοράζοντας την ταξική ειρήνη. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.
Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.
Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.
Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.
Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
    • Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
    • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
  • Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
  • Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
  • Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρές ή μεγάλες νίκες αν δε στρέψουν οι εργαζόμενοι τα όπλα τους απέναντι σε αυτούς που σήμερα μας εξαθλιώνουν, κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, είναι οι κερδισμένοι της κρίσης και των μέτρων, μας απειλούν και μας εκβιάζουν με την πείνα για να σκύψουμε το κεφάλι, να ζούμε γονατιστοί.
Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα άσφαιρα πυρά της δήθεν καλύτερης διαπραγμάτευσης, της πιο ανθρώπινης διαχείρισης του εκμεταλλευτικούς συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.
Κίνημα που θα απαντάει με αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς και εργοστάσια, με πολλαπλασιασμό των πρωτοβουλιών σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο από σωματεία και λαϊκές επιτροπές, που θα φρενάρουν και θα σταματούν στην πράξη τα μέτρα πτώχευσης του λαού μας. Κίνημα που θα στέκεται κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις φωνές της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων.
Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Να δυναμώσει το μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών στη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια, να ανοίγει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές.
Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10.00π.μ. ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ ΣΤΙΣ 12:00μμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Δουλειά-παιδεία-υγεία-ελευθερία
Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επιχειρεί να καταργήσει την Εργατική Πρωτομαγιά και να την μετατρέψει σε μετακινούμενη γιορτή. Όσο και να παιδεύονται η ταξική πάλη δεν καταργείται. Αφού επιχειρούν να καταργήσουν τις εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα , όλα όσα κέρδισαν το ανερχόμενο εργατικό κίνημα μετά τη συγκλονιστική εξέγερση του Σικάγο το 1886, θέλουν να μετατρέψουν σε παρωδία και την ίδια την 1 ΜΑΗ. Θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη σε ένα ασπόνδυλο σώμα χωρίς αξίες και όνειρα για να περνούν όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Είναι βαθιά γελασμένοι. Όσο πιέζεις το ελατήριο, τόσο αυτό τινάζεται απότομα. Η 1 ΜΑΗ είναι απεργία.
Με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση, θα στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης για να ανατραπεί η κανιβαλική επιδρομή κυβέρνησης - Ε.Ε -ΔΝΤ.
  1. για να καταδικάσουμε το Μαύρο Μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κυβερνητικής και φασιστικής ακροδεξιάς, μνημονιακών και κρυφομνημονιακών δυνάμεων, ΕΕ και ΔΝΤ.
  2. Για να προασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, τους ανέργους, τις εργατικές και δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να διεκδικήσουμε μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  3. Για να προβάλουμε τα νέα ιστορικά αιτήματα της εποχής μας, την ανάγκη η εξουσία να περάσει στους ίδιους τους εργαζόμενους που είναι οι παραγωγοί του πλούτου, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων από τα δεσμά του κεφαλαίου.
Θα στείλουμε μήνυμα ταξικής ανασυγκρότησης των συνδικάτων γιατί με αυτά τα συνδικάτα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δεν μπορεί να δοθεί η νικηφόρα μάχη. Η νέα, πολύ πιο επικίνδυνη και βάρβαρη, επίθεση του ντόπιου, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό μας, απαιτεί μια πλατιά, ταξική ενότητα των εργαζομένων, ανεξάρτητη από κράτος και εργοδότες, και ένα πανεργατικό και παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής, με υπέρβαση των λογικών κομματικής ιδιωτικοποίησης και περιχαράκωσης, καθώς και της υποταγής σε γραφειοκρατικές λογικές και πρακτικές.
Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ανάγκη και στην Πρέβεζα από μια ενωτική συγκέντρωση όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων.
Επειδή η 1ΜΑΗ δεν είναι μια εθιμοτυπική γιορτούλα της γραφειοκρατίας και ούτε μια κομματική παρέλαση στο όνομα της εργατικής τάξης καλούμε να συνδέσουμε την 1 ΜΑΗ με τους αγώνες του σήμερα στη πόλη μας. Καλούμε στη συγκέντρωση που καλεί ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο στη πύλη του νοσοκομείου στις 10 π.μ. Στις 9:30 π.μ ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας θα καταθέσουμε λουλούδια στο άγαλμα του Κάππα στον Αγ.Θωμά .
ΝΑΡ: Αγώνας για το σύγχρονο «Σικάγο» της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
127 χρόνια μετά την αιματηρή εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, που απαίτησαν και άνοιξαν το δρόμο για την κατάκτηση της 8ωρης εργασίας και την καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς τους, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιστορική οπισθοδρόμηση. Και μπορεί τόσα χρόνια μετά η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη, να απογείωσε την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά ο κόσμος της δουλειάς δίνει την μάχη της επιβίωσης, σπρωγμένος βίαια σε ένα καθεστώς υπερεκμετάλλευσης για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του, για να ανέβει η κερδοφορία των ισχυρών της γης, των Πολυεθνικών Πολυκλαδικών Μονοπωλίων, των μεγάλων εταιρειών, του κεφαλαίου. Γιατί λοιπόν ενώ οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο, υπάρχει φτώχεια και ανεργία; Γιατί δεν καλύπτονται πλέον βασικές ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου, σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων και υπερπληθώρας αγαθών; Είναι ο καπιταλισμός! Το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση της δουλειάς των πολλών για να παίρνουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Και αυτό το σύστημα βρίσκεται παγκόσμια σε μια ιστορικών διαστάσεων κρίση. Για να γλιτώσουν τα κέρδη και την εξουσία τους, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του παίρνουν πίσω μία-μία όλες τις κατακτήσεις που επέβαλε το εργατικό κίνημα από την εποχή ακόμα του Σικάγου. Θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη σε μια ασπόνδυλη, πληβειακή «μάζα». Ανατρέπουν κατακτήσεις ενός αιώνα, οδηγώντας σε έναν νέο κοινωνικό μεσαίωνα και έναν πολιτικό απολυταρχισμό: τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας.
Αγορά και καπιταλισμός: Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο για την κοινωνική πλειοψηφία
Για να ξεπεράσει την κρίση του το σύστημα, απαιτεί αίμα και δάκρυα από τους λαούς και τους εργαζόμενους. Η πολιτική τους για να σωθούν τα κέρδη και η εξουσία τους, εξορίζει στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο συναδέλφους μας, αφήνει απλήρωτους 700 χιλιάδες εργαζόμενους, ρίχνει στη φτώχεια και εξαθλίωση τον μισό και πάνω πληθυσμό της χώρας. Απαιτεί μέτρα και άλλα μέτρα, μέχρι να διαλυθούν όλα: συνθήκες και όροι δουλειάς, υγεία, παιδεία, δημόσια κοινωνικά αγαθά, πολιτισμός. Για να περάσουν την πολιτική τους αυτή, χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Πρώτα απ΄ όλα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις κάθε συνδυασμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, «τεχνοκρατών» και ότι άλλο χρειαστεί.). Χρησιμοποιούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», τη σιδερένια φτέρνα του κεφαλαίου για να επιτίθεται στο κίνημα και τους αγωνιστές. Τα ΜΑΤ και την καταστολή, τα δικστήρια και τις διώξεις, όταν ο λαός αντιστέκεται, όταν οι εργαζόμενοι δεν υποτάσσονται. Θέλουν να βάλουν περιορισμούς ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας, να βγάλουν στην παρανομία τους εργατικούς αγώνες. Ακόμα και επιστάτες που πυροβολούν εργάτες που ζητούν τα μεροκάματά τους είδαμε πρόσφατα στη Μανωλάδα, ενώ ψηφίζουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ώστε να δουλεύουμε όπως το 1880. Σκηνές από το μέλλον του ολοκληρωτικού καπιταλισμού!
Ενορχηστρωτής και επιτελείο αυτής της επίθεσης είναι το κεφάλαιο-ντόπιο και ξένο-, με τις κυβερνήσεις του και με τις διεθνείς συμμαχίες και οργανισμούς του, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι το σφαγείο των πολυεθνικών και των αντεργατικών πολιτικών σε βάρος μας. Όλοι μαζί χτυπάνε τους λαούς και τους εργαζόμενους, για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Όλους αυτούς μαζί πρέπει να ανατρέψουμε!
Έχουμε ανάγκη ένα νέο «Σικάγο». Για να ζήσουμε σήμερα, για να έχουμε αύριο!
Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η μεγάλη πλειοψηφία των Ομοσπονδιών, ακόμα και των σωματείων, αποδέχονται τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές πλευρές της κυρίαρχης πολιτικής. Σημαντικές όμως είναι και οι ευθύνες της επίσημης αριστεράς, με τις ρεφορμιστικές αυταπάτες και τους μικροκομματικούς σχεδιασμούς.
Σήμερα χρειάζεται τολμηρά μια ριζική στροφή, ώστε να υπερβούμε την αναντιστοιχία ανάμεσα στη σφοδρότητα της επίθεσης και την απάντηση της εργατικής τάξης και του λαού. Σήμερα είναι αναγκαία και επείγουσα μια ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Η εμφάνιση οργάνων επιβολής της λαϊκής - εργατικής βούλησης που να αποπνέουν δύναμη και μαζικότητα. Η αντεπίθεση των αγώνων και των ιδεών, για να ανατραπεί η αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου, η πολιτική του, η προσπάθεια αντιδραστικής ανασυγκρότησης του συστήματος πάνω στις πλάτες και τις ζωές μας. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβιώσουμε, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε μέλλον και ελπίδα. Ένα σύγχρονο Σικάγο που θα απαιτήσει σήμερα κιόλας: Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Συλλογικές Συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους όσο είναι άνεργοι. Τα δικά μας συμφέροντα δεν θα επιβληθούν από καμία κυβέρνηση, ακόμα και αν μιλάει στο όνομά μας. Θα επιβάλλονται μόνο στο βαθμό που θα υπάρχει ένα πανίσχυρο κίνημα ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου, ένα μαζικό νέο εργατικό κίνημα που θα αμφισβητεί τον πλούτο, την ιδιοκτησία και την εξουσία τους. Ένα διεθνιστικό εργατικό κίνημα, που θα αγωνίζεται σε κάθε χώρα, και θα χτυπά μαζί σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, με κοινή πάλη, αλληλεγγύη.
Κομμουνιστική απελευθέρωση ή καπιταλιστική βαρβαρότητα και αντίδραση
Για την εργαζόμενη πλειοψηφία και την κοινωνία, σήμερα υπάρχουν μόνο 2 δρόμοι: Ανατροπή του σφαγείου κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, ανατροπή του «υπαρκτού καπιταλισμού», για μια νέα προσπάθεια κομμουνιστικής απελευθέρωσης ή φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμος και καταστροφή.
Ο πρώτος δρόμος, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης έχει σαν κόμβους του την ακύρωση των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων, τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και δουλειά για τους ανέργους, την μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τις εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε άλλης κυβέρνησης που θα εφαρμόζει τα μέτρα και τις πολιτικές του κεφαλαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει την μία μετά την άλλη κάθε ριζοσπαστική διακήρυξη και παλεύει για μια «λύση» μέσα στην ΕΕ και στο σύστημα χωρίς να θίξει τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα. Το ΚΚΕ παραπέμπει τις λύσεις στη «λαϊκή εξουσία», χωρίς να παλεύει να αναπτυχθεί ένα πολιτικοποιημένο κίνημα ανατροπής σήμερα. Αρνείται κάθε ανατρεπτική κοινή δράση στο κίνημα.
Εμείς λέμε καθαρά: οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το σύστημα αυτό δεν μπορεί να μας προσφέρει ζωή. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, για να έχουμε υγεία, παιδεία και δημοκρατία, πρέπει να έρθουν στο τιμόνι της κοινωνίας οι εργαζόμενοι. Μέσα από ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής, που θα επιβάλλει σήμερα ρήγματα και νίκες, θα διεκδικεί την συνολική ανατροπή.
Προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος της απελευθέρωσης είναι μια ισχυρή μετωπική αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά. Άμεσες προτεραιότητες για τον κόσμο του αγώνα και την κοινωνική πλειοψηφία είναι να έρθει στο προσκήνιο ο στόχος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης για την προσέγγιση της επανάστασης και της κομμουνιστικής χειραφέτησης. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, το αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο και τη δημιουργία ενός κόμματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης στη νέα εποχή.
Σε αυτή τη συγκλονιστική περιπέτεια, σε αυτό τον όμορφο, δύσκολο αλλά μοναδικό δρόμο σε καλούμε να παλέψεις, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους και νέους.
Νέο Αριστερό Ρεύμα-ΝΑΡ. Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Δεν υπάρχουν σχόλια: