Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. «Επίκαιρα θέματα Ήπιας Καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον Τουριστικό χώρο»


Εκδήλωση με θέμα: «Επίκαιρα θέματα ήπιας καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον τουριστικό χώρο» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος "Hidden". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai.


Τι είναι το πρόγραμμα "Hidden" και ποια η σημασία του για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου;Πως μπορεί η ήπια καινοτομία να τεθεί στην υπηρεσία των τουριστικών μονάδων της Περιφέρειας; Κορυφαίοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί επιχειρηματίες κι υπηρεσιακοί παράγοντες θα δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω σημαντικά ερωτήματα. Στον τουρισμό, όπου τα τελευταία χρόνια στη Ήπειρο δραστηριοποιούνται πολλοί επιχειρηματίες με αξιόλογα αποτελέσματα, οι θετικές επιπτώσεις από την προώθηση της καινοτομίας είναι μεγάλες, επιβραβεύονται και αποφέρουν σημαντικά οφέλη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο "Hidden Innovation Initiatives for SME" και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ήπιας Καινοτομίας, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης θα συζητηθούν προτάσεις marketing στον τομέα του τουρισμού, το περιεχόμενο και η διαχείριση της διαδικτυακής παρουσίασης τουριστικών καταλυμάτων στην Ήπειρο κι ο τουρισμός κρουαζιέρας στη Θεσπρωτία.

Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα: «Περιφέρεια Ηπείρου και τουρισμός». Η εκδήλωση, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ανοιχτή συζήτηση, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, αφού προηγήθηκε εκείνη για τον αγροδιατροφικό τομέα. Ο κύκλος θα κλείσει τον Μάιο με ένα συνέδριο που προγραμματίζεται.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει τεθεί επικεφαλής εταίρος σε μία μεγάλη «συμμαχία» φορέων κι επιχειρήσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία που στοχεύει με «όπλο» το "Hidden" να προωθήσει την «ήπια» καινοτομία στο μεσογειακό χώρο, να ενισχύσει τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MED και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: