Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επώνυμη διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Επώνυμη διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Με σταθερά και σημαντικά βήματα προχωράει το σωματείο "Διάζωμα" το σχεδιασμό μιας επώνυμης διαδρομής στα θέατρα της Ηπείρου, στοχεύοντας στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Στις αρχές του μήνα βρέθηκε στην Πρέβεζα το μέλος και συνεργάτης του Διαζώματος αρχιτέκτονας κ. Φαίδων Περράκης, ο οποίος επισκέφτηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη.

Ο κ. Περράκης πραγματοποίησε αυτοψία στα αρχαία θέατρα της περιοχής έτσι ώστε να προτείνει κάποιες μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί μια αίσθηση του «ενιαίου» στους επισκέπτες που θα βρεθούν στην Ήπειρο και θα θελήσουν να επισκεφτούν τα αρχαία θέατρα.

Πριν λίγες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου είχε νέα συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» κ. Σταύρο Μπένο και μέλη του Σωματείου, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις ενώ όπως υπογράμμισε στο atpreveza.gr ο κ. Ιωάννου μέχρι το τέλος του έτους η ομάδα εργασίας θα έχει ολοκληρώσει την πρόταση για την επώνυμη διαδρομή στα θέατρα της Ηπείρου, η οποία είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη την Ελλάδα.
«Πρόκειται για μια πρόταση που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για άλλες περιοχές της χώρας που θέλουν να αναδείξουν τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό τους πλούτο» τόνισε ο κ. Ιωάννου, ενώ κοινή διαπίστωση της ομάδας εργασίας ήταν πως αυτή η πρόταση μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης και διεκδίκησης πόρων από Κοινοτικά Προγράμματα για την περαιτέρω ανάδειξη και προστασία των μνημείων της Ηπείρου.
Να σημειώσουμε ότι τη συγκεκριμένη πρόταση έχουν ήδη δει πολύ θετικά τόσο η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και όπως τονίζει ο κ. Ιωάννου οι συναντήσεις της ομάδας εργασίας θα είναι ιδιαίτερα συχνές προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να είναι όλα έτοιμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση που είχε παρουσιαστεί στην Πρέβεζα από τα μέλη του «Διαζώματος», θα επιχειρηθεί η συστηματική και με σύγχρονους όρους marketing προώθηση της Ηπείρου ως προορισμού με βάση τις σπουδαίες αρχαιότητες που υπάρχουν στον τόπο και με θεματικό άξονα αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Γιτάνης, της Δωδώνης και της Αμβρακίας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο τουριστικό προϊόν με χαρακτηριστικά αειφορίας.
Το σωματείο «Διάζωμα», θα συμβάλλει, σε στενή συνεργασία με τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, στον καθορισμό και την πιστοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών αυτού του προϊόντος, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά κριτήρια των επισκεπτών που θα το επιλέξουν.
Το προϊόν αυτό θα περιέχει οργανωμένες εκδρομές, επιμελημένες ως την τελευταία λεπτομέρεια και θα υλοποιηθεί με τη συμβολή τουριστικών γραφείων που θα αναλάβουν την προώθηση του προϊόντος και ουσιαστικά θα πρόκειται για μια διαδρομή ιδιαίτερα ποιοτική και ενδιαφέρουσα, η οποία θα συνιστά μια πολύ ελκυστική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: