Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στον Σκιαδά Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε η Χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Στον Σκιαδά Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε η Χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον Σκιαδά Πρέβεζας η καθιερωμένη Χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 120 άτομα παρά τις όχι και τόσο καλές καιρικές συνθήκες και οι ορειβάτες περπάτησαν στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη δεξαμενή του χωριού και αγναντεύοντας από ψηλά τον Αχέροντα ποταμό και τα βουνά του Σουλίου απέναντι, έφθασαν όλοι στον Προφήτη Ηλία.


eos2

Παρά τον πολύ δυνατό αέρα οι περισσότεροι συνέχισαν για την κορυφή «Μπαλτανέσι», από όπου αγνάντεψαν τον Τόμαρο, την Ζαρκόραχη, τα χωριά Παπαδάτες, το Ριζοβούνι, το Θεσπρωτικό, τον Αμβρακικό μέχρι και τη Λευκάδα ενώ μετά την επιστροφή στο χωριό ακολούθησε γλέντι και φαγοπότι με παραδοσιακή φασολάδα.

eos4

«Μετά και από την σημερινή ορειβασία με την συνάντηση των ορειβατικών συλλόγων αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει πιο απολαυστική και ζωογόνα δραστηριότητα για να εξερευνήσουμε έναν τόπο, από το να βάλουμε τα «πόδια ..εμπρός». Με τα πόδια μπορούμε και να μυρίσουμε και να αγγίξουμε και να γευθούμε όλα όσα βλέπουμε. Ακόμα και να ξεφορτωθούμε τις σκέψεις και τα προβλήματα που μας βασανίζουν. Επιστροφή στις βασικές αξίες της ζωής, επιστροφή στο περπάτημα όχι σαν αναγκαστική δραστηριότητα, αλλά σαν αναψυχή, σαν μια μορφή καθαρής ενέργειας που δεν καταναλώνεις, αλλά δέχεσαι απλόχερα με όλες σου τις αισθήσεις» σημειώνει εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου ο κ. Γιάννης Ζέρβας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ. Ροπόκης Βαγγέλης και Κακιούζης Χαράλαμπος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκιαδά Σπύρος Λώλης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: