Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Κατηχητικά μίσους" από τη Χρυσή Αυγή.


Την αποκάλυψη ότι η "Χρυσή Αυγή" έχει ξεκινήσει "κατηχητικό μίσους" σε μικρά παιδιά ηλικίας 6 -10 ετών, κάνουν τα "Νέα". Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρόγραμμα ονομάζεται "Διάπλαση των Παίδων" και ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο στην Αρτέμιδα, με 20 παιδιά να συμμετέχουν ήδη στις συγκεντρώσεις. Στόχος, η προσέλκυση ανήλικων μαθητών.


Τα παιδιά αποκαλούνται "μικροί φίλοι" από τη Χρυσή Αυγή, ενώ σε σχετικό κείμενο της Τοπικής Οργάνωσης στην Αρτέμιδα, αναφέρεται ότι "η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις πρότυπα".

Οι μαθητές νηπίου ή δημοτικού, βρέθηκαν στον "κύκλο πνευματικής αφύπνισης", όπως χαρακτηρίζεται, μαζί με τους γονείς τους, ενώ δυο "παιδαγωγοί" της Χρυσής Αυγής μίλησαν για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη.

Συγκεκριμένα, στις 23/02/2013, η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε όπως η ίδια αναφέρει "ένα νέο κύκλο πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων, που αφορά το πιο υγιές κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας: τα νέα παιδιά! 20 και πλέον μικρά Ελληνόπουλα ηλικίας 6-10 ετών ήρθαν με τους γονείς τους και απόλαυσαν ένα υπέροχο διαδραστικό ταξίδι με οδηγούς τις 2 παιδαγωγούς της Τ.Ο.

Οι Συναγωνίστριες εμφύσησαν τα Ελληνικά ιδεώδη στους μικρούς μας φίλους με προβολή παιδαγωγικού βίντεο και τα παιδιά συμμετείχαν στην συζήτηση για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη", προσθέτει στην ανάρτηση του, το κόμμα.

Συνέχιση της "κατήχησης"
"Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες, συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού πνεύματος", αναφέρεται στη συνέχεια.

Οι φωτογραφίες - πειστήρια της "διαδραστικής πνευματικής αφύπνισης" των παιδιών, όπως την αποκαλούν, δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Τακτικές Προπαγάνδας
Το στίγμα της στάσης της απέναντι σε αυτές τις ηλικίες δίνει κείμενο που αναρτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής βορείων προαστίων. Το κείμενο καλούσε τα μέλη της οργάνωσης να λάβουν "αντίμετρα κατά της προπαγάνδας". Βασιζόταν σε αποσπάσματα του βιβλίου "Η προπαγάνδα - Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών" του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967. Ο συγγραφέας κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και υπήρξε ο ιδεολογικός εκφραστής της.

"Η ψυχοπολιτική διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ο άνθρωπος διακατέχεται από ανασφάλεια λόγω φυσικής αδυναμίας, σωματικής και πνευματικής. Αυτό το συναίσθημα προκαλεί αναζήτηση προστασίας... Το συμπέρασμα για την προπαγάνδα είναι ότι αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο", αναφερόταν στο κείμενο προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής. "Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας", συνέχιζε το κείμενο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, άλλο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι ο μιμητισμός, γι' αυτό και η προπαγάνδα προσδίδει σε ήρωες - πρότυπα ιδιότητες που θέλει να αποκτήσουν τα παιδιά. "Δεν έχει σημασία αν ο ήρωας ήταν πραγματικός ή φανταστικός.

Δεν έχει σημασία, αν και εφόσον ήταν πραγματικός, αν είχε τις ιδιότητες αυτές ή όχι. Όταν πια καθιερωθεί στην παιδική συνείδηση κάποιος σαν ήρωας αρχίζει η κυρίως φάση της προπαγάνδας", κατέληγε το απόσπασμα.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ των "Νέων", είχαν δημοσιευτεί καταγγελίες εφήβων που έχουν δεχθεί, όπως αναφέρουν, φραστικές και σωματικές επιθέσεις από μέλη της Χ.Α. Αλλά ακόμα και μη - μέλη του κόμματος, όπως δημοσιεύεται στο ίδιο άρθρο, επικαλούνται το όνομα της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσουν συμμαθητές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: