Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητική ανταπόκριση των Πρεβεζάνων για την αποστολή ειδών ανάγκης στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Συγκινητική ανταπόκριση των Πρεβεζάνων για την αποστολή ειδών ανάγκης στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Πρέβεζας στο κάλεσμα της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πρέβεζας για συλλογή ειδών ανάγκης για το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια ανηλίκων κα Αντωνία Παπαμιχαήλ σε πείσμα των καιρών η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στις 18 Δεκεμβρίου εστάλησαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν στις έγκλειστες μητέρες και τα φιλοξενούμενα παιδιά τους.

fylakh

«Οι συνάνθρωποι μας αποδείχτηκαν μεγαλόκαρδοι και γενναιόδωροι σε πείσμα των καιρών. Στις 18 Δεκεμβρίου αποστείλαμε με μεταφορική τα είδη που συγκεντρώσαμε στις έγκλειστες μητέρες και τα φιλοξενούμενα παιδιά τους: Γυναίκες που περιμένουν να γεννήσουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα στα κελιά. που περιμένουν να τα δουν μια φορά το μήνα, έστω και για λίγα λεπτά, ενώ άλλες δεν τα βλέπουν καθόλου. Μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς να τα βλέπουν, χωρίς να τα ακούν, χωρίς να τα αγγίζουν, που η πραγματική τους φυλακή είναι ο φόβος τους να συμβεί κάτι στο παιδί τους και να μη βρίσκονται κοντά του.Αλλά και μητέρες που προσπαθούν να βρουν μια θέση στην κοινωνία, κυρίως όμως τη θέση τους, στις ζωές των παιδιών τους. Παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέσα σε ένα κελί. Παιδιά που είναι αναγκασμένα να ζήσουν διαφορετικά από όλα τα άλλα. Για αυτά τα παιδιά ο κόσμος είναι η φυλακή και το κελί το δωμάτιό τους. Χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτα, εξαναγκάστηκαν να ζουν με ένα δυσβάσταχτο βάρος που φόρτωσε στους παιδικούς τους ώμους το πιο κοντινό και αγαπημένο τους πρόσωπο. Η ίδια η μητέρα τους» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Παπαμιχαήλ , η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Εισαγγελέα Ανηλίκων και τη Δικαστή Ανηλίκων για την έμπρακτη στήριξη της Υπηρεσίας, τη Μεταφορική «ΧΑΣΚΗΣ» για τη δωρεάν μεταφορά των ειδών ανάγκης από Πρέβεζα-Αθήνα και όλους όσοι προσέφεραν.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: