Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καζαμίας 2013 του www.polyfimos.blogspot.gr

Καζαμίας 2013


Ιανουάριος

Το κύμα ψύχους σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζεται. Η αιθαλομίχλη από τα τζάκια των Αθηνών ξεπερνά τα αρχαία τείχη του Πειραιά και κατευθύνεται προς τη Σπάρτη. Οι Αθηναίοι συνωστίζονται κατά χιλιάδες στο λιμάνι για να μετοικίσουν στη Σαλαμίνα και η Μαρία Ρεπούση προετοιμάζει την επιστροφή της στα βιβλία Ιστορίας του Δημοτικού με ένα κεφάλαιο - έκπληξη. Η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους αλλοδαπούς ότι βαριανασαίνουν και ζητά από το Νίκο Δένδια να δρομολογηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη καύση λαθρομεταναστών σε δημόσιους χώρους. Ο Αλέξης Τσίπρας συλλαμβάνεται στο Παγκράτι εξαιτίας του εξωτικού του μαυρίσματος από τη Χριστουγεννιάτικη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και οδηγείται στα VIP κελιά του Κορυδαλλού. Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών φτάνουν στην Ελλάδα και το Πρώτο Θέμα παρουσιάζει αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από τη νέα θαλαμηγό του Μιχάλη Σάλλα. Δύο ακόμη στελέχη του Πάνου Καμμένου παραιτούνται. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Φεβρουάριος

Ο Ριζοσπάστης απολύει όλους όσους δεν φίλησαν, πριν την πρωινή τους βάρδια, το εικόνισμα του συντρόφου Λένιν και το ΠΑΜΕ Τύπου προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στον ΔΟΛ για συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του κόμματος του λαού. Η νέα σύσταση της κομματικής εφημερίδας αποτελείται από άμισθους δόκιμους και μέλη της ΚΝΕ και το πόρταλ 902.gr αποθεώνει σε άρθρο του το πνεύμα του εθελοντισμού που διακατέχει όλα του τα μέλη. Η αιθαλομίχλη αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεται ενώ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για καύση λαθρομεταναστών καταψηφίζεται από τη βουλή. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Γρηγόρης Ψαριανός απέχει, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος διοργανώνει αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και προτείνει τη θεσμοθέτηση της καύσης νεκρών για την καταπολέμηση της αυξανόμενης ζήτησης καυσόξυλων. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφυλακίζεται και δίνει ρητή εντολή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην αφήσει κανένα πολιτικό της αντίπαλο να ολοκληρώσει φράση σε τηλεοπτικό πάνελ. Τρία ακόμη στελέχη του Πάνου Καμμένου παραιτούνται. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Μάρτιος

Οι φετινές απόκριες δεν άλλαξαν την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα. Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει τον κουκουλονόμο και όλοι οι Έλληνες πολίτες κυκλοφορούν με πλαστικές μάσκες προσώπων πολιτικών, καίγοντας μαγαζιά και τράπεζες για να ζεσταθούν. Όπως ομολόγησαν οι καταστηματάρχες εποχικών ειδών, τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν οι μάσκες Βαγγέλης Βενιζέλος. Οι δημοσιογράφοι του Σκάι και της Καθημερινής διοργανώνουν πορεία με ρεσό έξω από το μισοκαμένο Mall, ενώ η ΕΡΤ ξεκινά έκτακτο τηλεμαραθώνιο οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας Λάτση. Με μια κίνηση ΜΑΤ ο Νίκος Δένδιας ζητά από όλους τους αστυνομικούς που φυλάνε πλούσιους Έλληνες επιχειρηματίας να αποποιηθούν τους μισθούς τους για ένα μήνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα πραγματικά τους αφεντικά. Ένα ακόμη στελέχος του Πάνου Καμμένου παραιτείται. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Απρίλιος

Ο ερχομός της άνοιξης διαλύει την ατμόσφαιρα μπάρμπεκιου πάνω από την πρωτεύουσα. Ο ΟΑΕΔ προκηρύσσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας για εποχικούς οδοκαθαριστές που θα φροντίσουν να γλύψουν όσες περιοχές βρίσκονται στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Οι πρώτοι επενδυτές που καταφτάνουν από τα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής, εντυπωσιάζονται από το θέαμα των πεντακάθαρων δρόμων της Αθήνας. Απορρίπτεται όμως το αίτημα τους να επισκεφτούν την Ακρόπολη, γιατί ακόμη την ξεσκονίζουν. Μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, αποδεικνύεται ότι ο διαγωνισμός του ΟΑΕΔ ήταν μια βιτρίνα εκμετάλλευσης ανασφάλιστων εργαζομένων από γνωστούς εργολάβους και ΜΚΟ. Έθνος και Βήμα κατηγορούν το Ρόιτερς για ανθελληνική προπαγάνδα και το ΠΑΜΕ κλείνει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατηγορεί το ΚΚΕ για υπονόμευση του ελληνικού τουρισμού. Η όμορφη υπουργός, για να αναθερμάνει τη σχέση της χώρας με τους ανά τον κόσμο επισκέπτες της, εγκρίνει τηλεοπτικό σποτ προώθησης της χώρας με φόντο τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το βίντεο που κυκλοφορεί πρώτα στο διαδίκτυο, η κυρία Κεφαλογιάννη διακρίνεται να κάνει μπάντζι τζάμπινγκ από την κορυφή της πυραμίδας του Χέοπα. Εν τω μεταξύ, ξεκινά τις εργασίες του το νέο συνέδριο του ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα, προς πείσμα όλων, επανεκλέγεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Ο Ριζοσπάστης γράφει για το νέο κύμα αλλαγής στο κόμμα του λαού και η Αλέκα δέχεται συγχαρητήρια μέσω τουίτερ από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Δύο ακόμη στελέχη του Πάνου Καμμένου παραιτούνται. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ. 

Μάιος

Έφτασε το Πάσχα και ο ελληνισμός γιορτάζει με θρησκευτική κατάνυξη τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, επισκέπτεται το κελί του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και με δάκρυα στα μάτια ζητά από τον Κάρολο Παπούλια, μέσω της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Αυτιά, να δοθεί συγχωροχάρτι στον καταπονημένο πιστό επιχειρηματία. Ο Νίκος Δένδιας συγκινείται από το δράμα του τραπεζίτη και ζητά να απομακρυνθεί ο Λαυρεντιάδης από τον Κορυδαλλό. Δίνει εντολή να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για το υπόλοιπο της ποινής του. Πρώτος επισκέπτης είναι ο Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος του εξήγησε πώς εκείνος γλίτωσε τη φυλακή πριν από 20 και κάτι χρόνια, επειδή έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητά να επανεξεταστεί από τους ιδιωτικούς γιατρούς του Βαγγέλη Βενιζέλου και διαπιστώνεται πως κι αυτός πάσχει από την ίδια ανίατη ασθένεια με τον πρώην φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ποινή παραμονής στο σπίτι του μειώνεται ως ένδειξη καλής θελήσεως από την τρικομματική κυβέρνηση. Ένα ακόμη στελέχος του Πάνου Καμμένου παραιτείται. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Ιούνιος

Σε πρωινή του παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Πάνος Καμμένος παραιτείται από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Καταγγέλλει τα ξένα κερδοσκοπικά fund για υπονόμευση του αγώνα του κατά του Αντρίκου Παπανδρέου και ανακοινώνει μέσω facebook την ίδρυση ενός νέου κόμματος με την ονομασία "Νέα, Νέα Δημοκρατία". Ζώης, Μανώλης και τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν στο άρμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος υπόσχεται πως δεν πρόκειται ποτέ του, όσο ζει, να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τους κουκουλοφόρους του. Το δεύτερο μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναβάλλεται μετά από ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη, λέει ο υπουργός, και προχωρά στην ανακοίνωση νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις για να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία και οι τράπεζες. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παντρεύεται τη Βούλα Παπαχρήστου και ανάμεσα στους καλεσμένους του γάμου διακρίνονται ο Νίκος Ντερτιλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι πατήρ και υιός Πλεύρης. Κουμπάροι είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μάκης Βορίδης.

Ιούλιος

Τα πρώτα δείγματα ξενοφοβίας και ρατσισμού κάνουν της εμφάνιση τους στις κρατήσεις των ελληνικών παραθεριστικών περιοχών. Όλες οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες τυπώνουν σλόγκαν κατά του ρατσισμού πάνω στα εισιτήρια, ενώ ζητούν από την Όλγα Κεφαλογιάννη να φτιάξει μέσω του υπουργείου τουρισμού ένα τηλεοπτικό μήνυμα που θα προσελκύσει τους δύσπιστους τουρίστες. Εκείνη, επειδή ξόδεψε όλα τα χρήματα του υπουργείου για την προώθηση της χώρας μέσα από τις Πυραμίδες της Γκίζας, προβάλλει το βίντεο κλιπ από το αξέχαστο τραγούδι της Άννας Βίσση "Everything I am", της ελληνικής Γιουροβίσιον του 2006. Έντρομοι οι ξένοι που βλέπουν ότι η Ελλάδα επέλεξε να προβληθεί μέσω ενός βίντεο μιας σιτεμένης ξανθιάς με κόκκινο φόρεμα που την κερατώνει ο αρρενωπός γκόμενος της, τρώει βρώμικα από παρακμιακές καντίνες, της βουτάνε την τσάντα στα βενζινάδικα και της βάζει χέρι ένας χλιμίτζουρας φορτηγατζής, ακυρώνουν τα λιγοστά τους εισιτήρια για την Ελλάδα και περνούν τις διακοπές τους στη γειτονική Τουρκία. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Αύγουστος

Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές. Μένουν μπάστακες στις πόλεις τους να ζητιανεύουν από όσους τολμηρούς τουρίστες αποφάσισαν να δουν για μία φορά στη ζωή τους την Ακρόπολη και τα ελληνικά νησιά. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Μύκονος και η Πάρος είναι ελεύθερες για όλους τους γόνους της ελληνικής οικονομικής ελίτ. Το Σταρ Τσάνελ κατασκηνώνει στα μυκονιάτικα σοκάκια και προβάλλει 24 ώρες το 24ωρο τους αστακοπόλεμους και τις πανάκριβες σαμπάνιες στα ψηλοτάκουνα γοβάκια των εύθυμων νέων της επιχειρηματικής Ελλάδας του αύριο. Η Αθήνα ψήνεται και η ψύχραιμη και σκεπτόμενη πλειοψηφία που παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εικόνες χλιδής των ελληνικών νησιών, σπάει όσα μαγαζιά αλλοδαπών μπορεί, για να βγάλει το άχτι της. Κόσμος κυνηγά μετανάστες στους δρόμους και όσοι ξένοι επισκέπτες γλιτώνουν από τη μήνη του εξαγριωμένου πλήθους τρέχουν στα κρουαζιερόπλοια τους και τα αεροδρόμια. Οι δικαστικές και οικονομικές αρχές ακόμη ελέγχουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ.

Σεπτέμβριος

Οι δικαστικές αρχές της χώρας, μετά από πολύμηνες έρευνες σχετικά με τη νέα λίστα Λαγκάρντ που παραδόθηκε τον Δεκέμβρη του 2012, ζητούν από τον πρωθυπουργό να απαιτήσει την επανάληψη της αποστολής της διότι χύθηκε πάνω της καφές και μουστάρδα από ένα σάντουιτς. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για σκάνδαλο ολκής και ζητά από την ελληνική αστυνομία να διεξάγει έκτακτη έρευνα για να διαπιστωθεί αν το σκούρο σημάδι είναι όντως από καφέ ή από μαύρο τσάι. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν με την κυβερνητική γραμμή για καθαρές λύσεις χωρίς λεκέδες και δίνεται εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διακόψουν άμεσα τις έρευνες τους και να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να ξαναστείλει τη λίστα. Μέσα στην αναμπουμπούλα των εξελίξεων, το υπουργείο παιδείας ξεχνά ότι αυτόν το μήνα ανοίγουν τα σχολεία και στέλνει απολογητικό μήνυμα σε όλους τους μαθητές, εξηγώντας τους πως πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή παραπάνω και σε τρεις μήνες να ζητήσουν από τον Άι Βασίλη να τους φέρει εκείνος τα σχολικά τους βιβλία.

Οκτώβριος

Οι καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των ελλείψεων σε βασικά είδη φέρνουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Νίκο Δένδια στα όρια τους. Μάκης Βορίδης από την Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη και Άδωνις Γεωργιάδης από το τουίτερ ζητούν από τον υπουργό προστασίας του πολίτη να δώσει εντολή να μπουν ΜΑΤ και ειδικά θωρακισμένα οχήματα της ελληνικής αστυνομίας μέσα στις σχολές των αναρχοσυριζαίων μαθητών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει να χαιρετήσει τους νέους επαναστάτες και αποχωρεί γεμάτος περηφάνια πέντε λεπτά μετά την άφιξή του. Η Αλέκα Παπαρήγα, αφού πρώτα διασφάλισε μέσω της ΚΝΕ ότι οι καταληψίες δεν πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διαβλέπει, μέσα από κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη, τον κίνδυνο στροφής των δυνάμεων καταστολής ενάντια στο κόμμα και καταδικάζει τους τραμπούκους μαθητές ως οπορτουνιστές και πράκτορες της CIA. Στο μεταξύ, η οικονομική κρίση χτυπά ανεπανόρθωτα τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια. Μέγκα και ΑΝΤ1 συγχωνεύονται και μετονομάζονται σε Γιαουρτλού TV. Ο Γιώργος Παπαδάκης βαφτίζεται μουσουλμάνος και παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Ανατολή" ως Μαχμούτ Σουλεϊμάνογλου. Η Φαίη Σκορδά παρουσιάζεται μπροστά στην κάμερα με μαντήλα και μακρύ φόρεμα μέχρι τον αστράγαλο, ενώ μια φορά την εβδομάδα ο σύζυγός της και συμπαρουσιαστής της Γιώργος Λιάγκας, πρωταγωνιστεί μαζί της στο ειδικό αφιέρωμα του πρωινάδικου τους με τίτλο "Πώς το ξύλο συνετίζει τη γυναίκα". Το πρόγραμμα ειδήσεων του καναλιού μεταστρέφεται προς τα Οθωμανικά ήθη και έθιμα, ενώ σε κάθε Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη δίνεται βήμα μισής ώρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Σκάι και το Σταρ κατάφεραν να ξεφύγουν από τη λαίλαπα της οικονομικής καταστροφής των ΜΜΕ διότι επένδυσαν στη σίγουρη λύση του λαθρεμπορίου και των ξέκωλων. Η ΕΡΤ παραμένει ως έχει, με την Ανθή Σαλαγκούδη να παίρνει το κομμάτι της ζώνης 3 το μεσημέρι με 10 το βράδυ, για να δικαιολογήσει το μισθό της.

Νοέμβριος

Η Apple ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου iPhone και οι μαζικές συγκεντρώσεις των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα διαλύονται. Ο Πάσχος Μανδραβέλης αναλύει σε άρθρο του στην Καθημερινή πως αυτό το φαινόμενο μεταστροφής της ελληνικής νεολαίας αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού έναντι της αναρχοάπλυτης αριστεράς, ενώ ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος εξηγεί πως η εμμονή των νέων στους φραπέδες και το γρήγορο mobile internet αποτελεί τη μόνη έγκυρη επεξήγηση της αλματώδους αύξησης της ανεργίας στις μικρές ηλικίες. Μικρή μερίδα φοιτητών παραμένει στη Νομική Αθηνών αντικαθιστώντας το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" με το "Android ρε μουνιά". Με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει πως οι κόποι της χώρας έπιασαν τόπο κι ότι εξασφάλισε μετά από πολύμηνους αγώνες του ίδιου και της κυβέρνησης του, μια θέση εργασίας για τους μισούς Έλληνες. Στους δύο κατοίκους ενός σπιτιού, ο ένας έχει σίγουρα δουλειά, τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι για αυτήν την τεράστια επιτυχία δούλευαν σκληρά η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μανώλης Καψής.

Δεκέμβριος

Στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι, το ποσοστό μεγάλης δημοσκόπησης του Βήματος για το πόσοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα αγγίζει το 80%. Στην ερώτηση αν προτιμούν να καθαρίζουν τουαλέτες στη Σουηδία από το να επαναστατήσουν κατά των μέτρων λιτότητας, το 73% είπε ναι, το 4% όχι και το 13% απάντησε πως εξαρτάται από το αν η σουηδική δίαιτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Οι αλυσίδες καταστημάτων ρούχων λανσάρουν το χριστουγεννιάτικο τους εμπόρευμα με την ευφάνταστη διαφήμιση "αν δεν έχεις λεφτά να πας στην εκκλησία" ενώ ο Σκάι και το Γιαουρτλού TV διοργανώνουν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τους άπορους Έλληνες που χτυπήθηκαν από την κρίση. Σε μια κίνηση ανιδιοτελούς ανθρωπιάς, η Όλγα Τρέμη δωρίζει το αγαπημένο της κολιέ Βαν Κλιφ στα άπορα παιδιά του Περάματος, ενώ η Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβεύει τη γνωστή δημοσιογράφο για την συμβολή της στη σκληρή μάχη κατά της φτώχειας και της ανέχειας. 

Ευτυχισμένο το 2013... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: