Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στο Υπουργείο Υγείας αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

Στο Υπουργείο Υγείας αύριο οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Υπουργείο Υγείας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώνοντας την φωνή τους με πολλούς άλλους κλάδους εργαζομένων στον χώρο της υγείας.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Στρατής Βουγέλης , το λεωφορείο με τον ίδιο και τους συναδέλφους τους θα ξεκινήσει την Παρασκευή λίγο μετά τις 6 το πρωί από την Πρέβεζα με προορισμό το Υπουργείο Υγείας. Εκεί στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με την συμμετοχή συλλόγων από την Μεσσηνία, την Ικαρία, την Αττική αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί, το κίνημα νέων γιατρών και αρκετοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Σημείο αναφοράς για όλους αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων μονάδων υγείας τις οποίες το Υπουργείο επιχειρεί μέσω του «επανασχεδιασμού του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας» να συγχωνεύσει ή να καταργήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Εμείς αντιδρούμε για να προλάβουμε τα χειρότερα» λέει ο κ.Βουγέλης υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων προκειμένου να αποτρέψουν οποιονδήποτε αρνητικό σχεδιασμό για τον Νοσοκομείο έχει στα «συρτάρια του» το Υπουργείο Υγείας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας κάνει γνωστό πως παλεύει:
Για δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
Για την άμεση επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής.
Ενάντια σε κάθε σχέδιο και πολιτική συγχώνευσης, συνένωσης, κατάργησης του δημόσιου νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του.
Για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με ταυτόχρονη επαρκή και αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα σε αυτά.
Ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, στη διαθεσιμότητα και στην εφεδρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: