Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εντείνονται οι περιπολίες για τον εντοπισμό παράνομων υλοτόμων στην Π.Ε. Πρέβεζας

Εντείνονται οι περιπολίες για τον εντοπισμό παράνομων υλοτόμων στην Π.Ε. Πρέβεζας

Το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας στην Π.Ε. Πρέβεζας, δείχνει να παίρνει διαστάσεις, εν όψει και του χειμώνα που έρχεται και της αδυναμίας πολλών νοικοκυριών να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης.
Για να το αντιμετωπίσει επιτυχώς η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντείνει τις περιπολίες και τις ενέδρες στα δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής για την προστασία των δασών και την πάταξη λαθροϋλοτομίας και άλλων δασικών παραβάσεων.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως οι υπάλληλοι που αποστέλλονται, κοιμούνται στην ύπαιθρο, περιμένοντας την κίνηση των λαθροϋλοτόμων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, στην οποία ζητούσε να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, για να αντιμετωπίσει την παράνομη υλοτομία στο Νομό Πρέβεζας.

Ο κ. Μπάρκας μάλιστα πρόσθεσε στην αναφορά του ότι στο Νομό Πρέβεζας το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με πρόσχημα την οικονομία, καθώς επίσης και εξαιτίας της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους παράνομους υλοτόμους, που έχουν βάλει στο στόχαστρο όλα τα δάση της περιοχής της Ηπείρου.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: