Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα «τσιμπημένα» ενοίκια αποτελούν σοβαρό ζήτημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και για να μην καταργηθούν τα κλιμάκια Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας ο Δήμαρχος Ζηρού προσφέρει δωρεάν χώρους για εγκατάσταση.

Τα «τσιμπημένα» ενοίκια αποτελούν σοβαρό ζήτημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα ενοίκια που καταβάλλουν οι Π.Υ. και τα κλιμάκιά τους σε Θεσπρωτικό, Πάργα και Φιλιππιάδα, μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν «τσιμπημένα». Είναι ένα ζήτημα, που αποτελεί «αγκάθι» όχι μόνο για την Υπηρεσία στην Π.Ε. Πρέβεζας, αλλά συνολικά για όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Υπουργείου, για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θεσπρωτικού η μίσθωση του κτιρίου ξεκίνησε από τις 23/1/2000 και έληξε στις 23/1/2012. Για τους δώδεκα μήνες του 2011 η Π.Υ. Χρειάστηκε να πληρώσει 12.755,28 ευρώ, δηλαδή 1.062,94 ευρώ το μήνα, σε ιδιώτη, ο οποίος είχε στην κατοχή του το κτίριο.

Υπήρξε μάλιστα σοβαρότατο ζήτημα με το ενδεχόμενο κατάργησης του κλιμακίου. Στο έγγραφο του Υπουργείου επίσης αναφέρεται πως υπήρξε άρνηση αποδοχής μείωσης από την πλευρά του ιδιώτη.

pirosvestiki filippiadas

Στην Π.Υ. Πάργας δε, το κόστος ενοικίασης του κτιρίου που ανήκει σε ιδιώτη και στεγάζει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό στο Θεσπρωτικό. Η έναρξη της μίσθωσης έχει γίνει από την 01/05/2003 μέχρι και τις 30/04/2015 και από την 01-07-2010, μέχρι και τις 30-06-2013, το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό. Για το έτος 2011η Π.Υ. Πάργας χρειάστηκε να καταβάλλει 37.664,16 ευρώ.

Αντίστοιχα το ετήσιο μίσθωμα για το κτίριο που στεγάζει την Π.Υ. Φιλιππιάδος (2011), είναι 8.521,08 στον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες και 17.016,24 ευρώ στον άλλο.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως το κόστος στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, με την κρατική χρηματοδότηση «κουτσουρεμένη», θέτει ένα σοβαρό ζήτημα.

Προσφάτως, όπως θα δείτε και στο έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω, ο Δήμαρχος Ζηρού, κ. Δημήτρης Γιολδάσης είχε προτείνει χώρους, που θα μπορούσαν να στεγάσουν την Π.Υ. Φιλιππιάδος και το Κλιμάκιο Θεσπρωτικού.
pyrosvestikh
Το ζήτημα πάντως είναι να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα για τη λειτουργεία των Υπηρεσιών στο Νομό Πρέβεζας, καθώς όπως είδαμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να λειτουργούν απρόσκοπτα, για το γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: