Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Τίτλοι τέλους» για το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Πρέβεζας.

«Τίτλοι τέλους» για το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Πρέβεζας

Έπειτα από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Πρέβεζας, βάζει «λουκέτο». Αιτία είναι η αδυναμία πληρωμής του ενοικίου στο οποίο στεγαζόταν όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο, λόγω έλλειψης πόρων και χρηματοδότησης.
Η προσπάθεια που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος του Κέντρου Δονάτος Μπόχτης και το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τους γονείς των παιδιών έδινε πάντα έδινε λύσεις στο κενό χρηματοδότησης του συγκεκριμένου φορέα, αλλά η οικονομική κρίση τους... γονάτισε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρεθούν χρήματα για να λειτουργήσει το Κέντρο.
Αυτή την στιγμή τα περίπου 35 άτομα από την Πρέβεζα και άλλους όμορους Νομούς είναι αναγκασμένα να μένουν στο σπίτι, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή κάποιος άλλος φορέας για να τα απασχολήσει.

Τόσο ο κ. Μπόχτης όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Γονιών Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζας «Ελπίδα», θα προσπαθήσουν έστω και την ύστατη στιγμή, μήπως αποτραπεί αυτή η άσχημη εξέλιξη.
Το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Πρέβεζας, έδινε την δυνατότητα σε άτομα με νοητική στέρηση από την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας να περνούν δημιουργικά την ώρα τους , να κοινωνικοποιούνται και συνάμα να εκπαιδεύονται στην κατασκευή μικροαντικειμένων και στην κηπουρική.
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α Πρέβεζας « η Ελπίδα» μαζί με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμαρτύρονται για την αργοπορία των υγειονομικών επιτροπών για προσδιορισμό ποσοστού αναπηρίας, έως και 7 μήνες, με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι οι δικαιούχοι και να περικόπτονται τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις.
Επίσης υπάρχει καθυστέρηση και στην χορήγηση από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων τα οποία σχετίζονται με σοβαρές χρόνιες ψυχοσωματικές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: