Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο στην Πρέβεζα

Ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο στην Πρέβεζα

Η Ακαδημία των Πολιτών προκηρύσσει την έναρξη των μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και στην Πρέβεζα με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.


Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αλλά και καταξιωμένοι ειδικοί, σε μια σειρά διαλέξεων, ανάλογων θεματικών κύκλων, καταθέτουν εκλαϊκευμένα τις γνώσεις τους και προσκαλούν τους συμμετέχοντες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Οι επωφελούμενοι θα είναι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πρέβεζας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κύκλος των διαλέξεων θα αφορούν την Ψυχολογία και τη συμβουλευτική.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Θεοφανείου σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τμήμα πρόνοιας καθημερινά 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. 

Για την εγγραφή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-ες να προσκομίσουν μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική ταυτότητα και ποσό ύψους 80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών που θα έρχονται στην Πρέβεζα προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Ακαδημίας.

Μάλιστα η συνδρομή αυτή είναι μειωμένη σε ποσοστό 50% για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες ,οι πολύτεκνοι, καθώς και οι φοιτητές.

Να θυμίσουμε ότι η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 υπό την επιστημονική εποπτεία του κ. Παπάνη Ευστράτιου, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: