Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνος Παναγιωτόπουλος._''Oι Γερμανοί κατακτητές θέλουν να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις''!



Εδώ και εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος αντιδρά με κάθε ευκαιρία στο σενάριο της περαιτέρω μείωσης των μισθών των στρατιωτικών.

Την Πέμπτη όμως, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράσει την άποψή του ότι δεν θα πρέπει να ξαναμπει μαχαίρι στις αποδοχές των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

«Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο νοών νοείτω.

Θέλουν κάποιοι να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις; Είναι οι Γερμανοί πάλι, αυτή τη φορά ως δανειστές που θέλουν να καταστρέψουν τη δομή του ελληνικού στρατού; Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος; Πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να περικόψει κατά 7% τους βασικούς μισθούς όλων των στρατιωτικών χωρίς διαχωρισμούς σε μάχιμους και μη μάχιμους (σσ. επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα θιγούν τα 6 επιδόματα των πιο μάχιμων κατηγοριών των ενστόλων); Έχει αποφασίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού αν επισημοποιηθεί το κούρεμα των μισθών των στρατιωτικών κατά 7%;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν όταν έγινε γνωστή η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου περί Γερμανών κατακτητών και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Επισημαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παναγιωτόπουλος επέλεξε να απαντήσει στην άποψη του υπουργείου Οικονομικών ότι τα ισοδύναμα μέτρα του Πενταγώνου απορρίφθηκαν από την τρόικα, με ένα σχόλιο που αποδίδεται σε «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

«Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων kαθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει σχόλιο γι' αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Από τον Μάκη Πολλάτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: