Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

New York Times. H κυβέρνηση έχει στα χέρια της λίστα με Έλληνες αγοραστές ακριβών ακινήτων στο Λονδίνο.


Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της λίστα με Έλληνες αγοραστές ακριβών ακινήτων, στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους New York Times. 

Δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται στο κυνήγι ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες υπογραμμίζει ότι μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία 400 προσώπων που προχώρησαν σε αγορά, από το 2009 μέχρι και σήμερα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα φυλάσσεται καλά και δεν έχει δημοσιοποιηθεί.


Σε αυτήν κατονομάζονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, μεγιστάνες της ναυτιλίας αλλά και αθλητές.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα χρήματα και είναι γνωστό - αλλά δεν είναι σαφές ακόμη εάν έχουν παραβιάσει κανένα νόμο», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, γγ Πληροφοριακών Συστημάτων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε φορολογική παράβαση.

Οι «New York Times» επισημαίνουν πως το Λονδίνο, είναι μαγνήτης για τους ξένους επενδυτές ακίνητων, ενώ σύμφωνα με τραπεζίτες πλέον όσοι θέουν να φυγαδεύσουν χρήματα στο εξωτερικό επιλέγουν τη Σιγκαπούρη ή ακόμη και τη Γεωργία γιατί οι κανόνες είναι πιο χαλαροί από το παραδοσιακό καταφύγιο της Ελβετίας.

Πάντως αν και στην Ελβετία είναι απρόθυμοι να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τους Έλληνες πελάτες τους, αυτό δεν ισχύει για τη βρετανική κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι στην Ελλάδα εξετάζουν τις αγορές ακινήτων και εκτιμούν ότι περίπου 250 Έλληνες επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες σε ακριβές κατοικίες στο Λονδίνο το 2009 και το 2010. 





Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: