Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Τι εστί Τάνια Ιακωβίδου " ...;;; Το πρότυπο του πολιτικού μας συστήματος... ή η Τάνια έχει Lower και διορίζεται ως ειδικός σύμβουλος στον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Βέβαια θα αναρωτηθείτε. ''Πόσο πιό κάτω είναι ο πάτος;'' !!!




Η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του έλληνα πολιτικού: κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.

Ορισμένα πράγματα δεν βρίσκεις εύκολα λόγια να τα κρίνεις, να τα αξιολογήσεις, να τα μεταδώσεις, να τα διαδώσεις, να τα σχολιάσεις.
Δεν βρίσκεις, όμως, και κανένα λόγο να τα καταπιείς.

Εξηγούμαι:
Διάβασα την είδηση για το διορισμό της Παναγιώτας Ιακωβίδου σε θέση Ειδικού Συμβούλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για χρονικό διάστημα έξι μηνών. 
Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Σούρλας υπογράφει την απόφαση.

Η Τάνια Ιακωβίδου συγκαταλέγεται στα αξιομνημόνευτα πρόσωπα που διέπρεψαν στη «διασκέδαση» αλλά και στην «ενημέρωση» της λεγόμενης «ελεύθερης» τηλεόρασης, στη «ζώνη του λυκόφωτος» της λεγόμενης trash TV. Ο λόγος για τη (κατά δήλωσή της, στη χώρα όπου είσαι ό,τι δηλώσεις) «δημοσιογράφο-πολιτισμιολόγο» Τάνια Ιακωβίδου.

Τι εστί Τάνια Ιακωβίδου; Ενα κορίτσι που, τη δεκαετία του 1990, εργαζόταν σε περιφρονημένους σταθμούς, όπως ο Τηλε-Τώρα και, αργότερα, το Τηλεάστυ του προέδρου Καρατζαφέρη. Οπου έγινε γνωστή και μετακόμισε στα πιο γυαλιστερά κανάλια, σε πιο γυαλιστερές εκπομπές - του κ. Χαρδαβέλλα, της κ. Κορομηλά, του κ. Αρναούτογλου. Που αργότερα πολιτεύτηκε στη Β' περιφέρεια της Αθήνας (δυστυχώς, χωρίς να εκλεγεί) αρχικά με τον ΛΑΟΣ και, στη συνέχεια, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, στην οποία μεταγράφηκε, προφανώς ως εθνική εφεδρεία. Εκεί, αρχικώς έγινε αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης (τιιιιιι;), ώσπου να ανακαλύψει τα προσόντα της, τις ικανότητές της και, προφανώς, την αξία της και να την καλέσει κοντά του ως ειδική σύμβουλο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Σούρλας.

Οσες και όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι υπόθεση συσχετισμών κοινωνικών σχέσεων που αντανακλώνται στις πολιτικές δυνάμεις είναι βέβαιο ότι θα εκνευριστούν όταν μάθουν το βιογραφικό της Τάνιας Ιακωβίδου - και την κατάληξή της. Αλλά όσες και όσοι ξέρουν ότι η πολιτική μπορεί να είναι συνάρτηση της ωμότητας των πραγμάτων και, ταυτόχρονα, μιας κωμικής πλευράς της ζωής, απλώς θα χαμογελάσουν - και ένα μέρος του χαμόγελού τους θα υπαινίσσεται θλίψη, ίσως και ενός είδους παραίτηση. Διότι, εντέλει, η Τάνια Ιακωβίδου δεν διαφέρει πολύ από τον μέσο όρο του έλληνα πολιτικού καριέρας. Απλώς, εκείνη έδειξε την πορεία της στο λιγοστό φανατικό κοινό της στην τηλεόραση. Η κατάληξη της πορείας αυτής, ωστόσο, ήταν η ίδια, όπως και με τους περισσότερους που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί: ένα δημόσιο αξίωμα ως δώρο. Συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις που προκύπτουν έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση - με τοποθετήσεις μεσαίων και κατώτερων κομματικών στελεχών σε υπουργεία, σε οργανισμούς, στην ΕΡΤ... Είναι παράδοση της Μεταπολίτευσης - που, προφανώς, κρατάει από πιο παλιά.

Διότι μπορεί η χώρα να αγωνιά αν θα τη σκαπουλάρει, και πώς. Μπορεί οι πολίτες να ζορίζονται και να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Αλλά η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του έλληνα πολιτικού: κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.

Τιτάνιο το παράδειγμά σου, Τάνια μου.

Διαβάστε το βιογραφικό της και τα συμπεράσματα δικά σας. Βέβαια θα αναρωτηθείτε, το γιατί φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε, αλλά και πόσο παρακάτω είναι ο πάτος...

Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια)

Εκλογική Περιφέρεια:
Β΄ Αθηνών
Επάγγελμα:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Διεύθυνση γραφείου:
Ελ. Βενιζέλου 169, Καλλιθέα, Αθήνα

Βιογραφικό:

Τέως αναπλ. γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης Ν.Δ.
-Μέλος ένωσης συντακτών
ΣΠΟΥΔΕΣ:
• Πτυχίο Ευρωπαϊκού πολιτισμού του ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών
• Κολέγιο Δημοσιογραφικών Σπουδών:
Δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις.
Χειρισμός κομπιούτερ και στενογραφία.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά ( Lower) , Γαλλικά ( Certificat)
ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ:
• 2011-2012 Παρουσίαση πολιτικής εκπομπής και αρχισυνταξία στο Kontra channel κάθε βράδυ στις 20:00 με τίτλο «Η δική σου φωνή»
• 2009-2010 Πολιτικό ρεπορτάζ και σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του EXTRA 3
Επιμέλεια και παρουσίαση δημοσιογραφικής ραδιοφωνικής εκπομπής στο REAL FM
• 2007-2008 Πολιτικό ρεπορτάζ και σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του EXTRA 3
Επιμέλεια και παρουσίαση δημοσιογραφικής ραδιοφωνικής εκπομπής στο REAL FM
• 2006-07 Συμπαρουσίαση στην πρωινή ψυχαγωγική – ενημερωτική ζώνη του MEGA.
• 2005-06 Παρουσίαση ψυχαγωγικής – ενημερωτικής εκπομπής στο Αlter
• 2003-04 Δημοσιογραφία και ρεπορτάζ στο Alter. 
 2002 Παρουσίαση καθημερινής ειδησεογραφικής εκπομπής στο τηλεοπτικό
κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ διάρκειας 90 λεπτών.
• 2001 Εργάστηκα με την Ρούλα Κορομηλά στον ΑΛΦΑ στην παρουσίαση και
στην συντακτική ομάδα του δημοσιογραφικού μέρους της εκπομπής.
• 1999-00 Εργάστηκα στον Antenna TV ως δημοσιογράφος στην εκπομπή
¨Η ζωή είναι ωραία¨ με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.
• 1996-98 παρουσίαζα στο Tele City το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού έχοντας ταυτόχρονα και την διεύθυνση των ειδήσεων. Επίσης παρουσίαζα καθημερινή πολιτική εκπομπή διάρκειας 90 λεπτών.
• 1993-96 Εργάστηκα ως δημοσιογράφος παρουσιάζοντας δελτία και ειδησεογραφικές εκπομπές στον τηλεοπτικό σταθμό THΛΕ ΤΩΡΑ
• Επίσης έχω εργαστεί στους εξής ραδιοφωνικούς σταθμούς:
ΚΑΝΑΛΙ 1,ΚΑΝΑΛΙ 107,ΡΑΔΙΟ CITY 102,7
Έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη του ρεπορτάζ κάνοντας παράλληλα συνεντεύξεις σε γνωστές προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με το πολιτικό ρεπορτάζ με ειδίκευση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ελληνοτουρκικά.

Ηλίας Κανέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: