Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Καθιέρωση ημερών χαμηλού κόστους (Happy Days) στην Πρέβεζα...

Happy Days στην Πρέβεζα...

Στην καθιέρωση ημερών χαμηλού κόστους (Happy Days) με στόχο τη στήριξη τόσο των τοπικών επιχειρήσεων όσο και τον καταναλωτών προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου θέλοντας να τονώσει την κίνηση στην αγορά.

Ήδη οι πρώτες συζητήσεις και συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας με τους τοπικούς φορείς της Πρέβεζας(Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο, Σωματείο Ιδιοκτήτων Καφέ, Μπαρ, Εστιατορίων) έχουν γίνει και απομένει να καθοριστεί μια φόρμουλα προκειμένου να οριστεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μιας ημέρας ή περισσότερων) όπου θα διαμορφώνονται χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τη βελτίωση της πρόσβασης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις.

agora

Όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας πρόταση της Περιφέρειας είναι η καθιέρωση μιας μέρας το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου όπου οι επιχειρηματίες θα μπορούν να προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα τους, με στόχο να προσελκύσουν πελάτες και από άλλες περιοχές οι οποίοι θα επωφελούνται των εκπτώσεων αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύουν και τις τοπικές επιχειρήσεις αυξάνοντας τον τζίρο τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δεσμευτική για τους επαγγελματίες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αν οργανωθεί σωστά και τεθεί πάνω σε γερές βάσεις τότε μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για την αγορά της Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΓΟΡΑ2

Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει με τους εκπροσώπους των Φορέων η διάθεση που υπάρχει είναι θετική, εκτός από τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή του. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου το Δ.Σ. απέριψε τη λογική του ότι οι μέρες χαμηλού κόστους θα μπορέσουν να προσφέρουν κάτι στην αγορά της Πρέβεζας και όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κοντομίχης οι προσφορές αυτές στην ουσία θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού θα δημιουργήσουν μια κόλαση στην αγορά όπου θα υπάρχουν εκπτώσεις χωρίς κανένα μέτρο και κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

«Αντιπροτείναμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι στα πλαίσια των δύο σεζόν εκπτώσεων θα μπορούσαν να οργανωθούν δύο δεκαήμερα με έναν πανηγυρικό τρόπο και να όταν τελειώνουν οι εκπτώσεις, εκεί που γίνονται οι προσφορές, πάλι σε αυτά τα δεκαήμερα θα μπορούσαν να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο. Η περιφέρεια ήταν αντίθετη σε αυτή την πρόταση που έκανε ο Σύλλογος κι εμείς τους είπαμε ότι όποιος θέλει ουσιαστικά να τονώσει την αγορά και να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που έχουν και τα καταστήματα αλλά και οι καταναλωτές φροντίζει για το καθημερινό εισόδημα. Εμείς συντασσόμαστε με τους αγώνες που κάνει ο κόσμος για να βελτιώσει το εισόδημά του, η έλλειψη αγοραστικής δύναμης είναι στην ουσία η αιτία της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντομίχης σημειώνοντας πως ανάλογες πρωτοβουλίες θα γίνουν και σε όμορρους Νομούς, οπότε στην ουσία δεν θα υπάρχει λόγος για να επισκεφτούν κάποιοι την Πρέβεζα για τις ημέρες χαμηλού κόστους.

«Εμείς αυτή την επιχειρηματολογία βέβαια και όλα τα άλλα που πιστεύουμε ότι οι προσφορές αυτές στην ουσία θα δημιουργήσουν μια κόλαση στην αγορά με την έννοια ότι εφόσον θα προσφέρεις ένα είδος φθηνό και την επόμενη και την προηγούμενη δεν θα πηγαίνει στα καταστήματα και στην ουσία μιλάμε ότι θα καθιερωθούν συνεχείς εκπτώσεις χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς καμία αρχή μέσα στην αγορά. Πράγμα το οποίο και το θεσμό των εκπτώσεων θα καταργήσει στην πράξη και θα δημιουργήσει οικονομικά αδιέξοδα στα καταστήματα και στους καταστηματάρχες της πόλης» κατέληξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας σημειώνοντας παράλληλα ότι στα πλαίσια της χθεσινής συνεδρίασης το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: