Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Πωλητήριο» εκατομμυρίων ευρώ σε νησάκια στο Ιόνιο και τον Αμβρακικό.

«Πωλητήριο» εκατομμυρίων ευρώ σε νησάκια στο Ιόνιο και τον Αμβρακικό

«Χορός» εκατομμυρίων ευρώ, με νησιωτικές εκτάσεις-φιλέτα, ετοιμάζεται να στηθεί στη χώρα μας, με την αξιοποίηση μικρών νησιών και βραχονησίδων. Οι ομορφιές του Ιονίου και του Αμβρακικού, σε κοντινή απόσταση από το Νομό Πρέβεζας, δε θα ξεφύγουν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από το μεγάλο «κόλπο».

Ήδη σε αναφορές των μεγάλων εφημερίδων της χώρας μας, εντάσσονται στα νησιά προς αξιοποίηση, το νησάκι Πέρα Νήσι στον Αμβρακικό Κόλπο και τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Νησάκι Αλεξάνδρου, πλησίον της Λευκάδας. Λόγος γίνεται και για το νησάκι Κύθρος, νότια του Μεγανησίου και για τα Μαύρο Όρος, Μπέλα Βράκα (Μουρτεμένο) και Άγιος Νικόλαος, που βρίσκονται κοντά στα Σύβοτα.

Η οικονομική εφημερίδα «Euro2day» σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της προ ημερών, τονίζει επίσης: «Το Καλτσονήσι στους Παξούς έχει ήδη μεταβιβαστεί προ διετίας σε υπεράκτια κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Roundview Holdings Limited, αγνώστων λοιπών στοιχείων», ενώ υποστηρίζει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας Φικρέτ Ινάν, έχει δηλώσει πως θέλει να αγοράσει το νησί Βούβαλος στον Αμβρακικό Κόλπο, για να δημιουργήσει ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες.

Το μοντέλο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η Κυβέρνηση, αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες, από 40-50 χρόνια και πάνω. Ωστόσο το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών. Η γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους δε, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους επενδυτές.

Τα «ΝΕΑ» αναφέρουν ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί έρευνα για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητα διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε αν έχουν παραλίες ή όχι, αν υπάρχει όρμος και άλλες παράμετροι που μπορεί να τα καταστήσουν ελκυστικά για τους επενδυτές .

Έτσι όπως πάμε σε λίγο δε θα ξεφύγει από το «ξεπούλημα» ούτε η ίδια η Πρέβεζα...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: