Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ξανά στους δρόμους οι απολυμένοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας;

Ξανά στους δρόμους οι απολυμένοι των Κλωστηρίων;

Σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν οι πρώην εργαζόμενοι στα κλωστήρια Πρέβεζας μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς το ειδικό επίδομα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών το Υπουργείο θα προχωρήσει σε περικοπές προς τους 780 απολυμένους διαφόρων επιχειρήσεων.

Χθες το πρωί το σωματείο των πρώην εργαζομένων πραγματοποίησε συνέλευση όπου τέθηκαν επί τάπητος τα τωρινά δεδομένα αλλά και οι μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα και οι έντονες φήμες των τελευταίων ημερών.

klwsthria 2

Να θυμίσουμε ότι μετά από σχετική ρύθμιση οι απολυμένοι των κλωστηρίων που πληρούσαν τα κριτήρια λάμβαναν ειδική επιδότηση μέχρι να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για την συνταξιοδότησή τους και εδώ και 3,5 χρόνια από τους 50 περίπου που είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση έχουν απομείνει μόλις 35-37 άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν ουσιαστικά να μείνουν στον αέρα.

«Αυτά τα δημοσιεύματα- τα οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας διοχετεύτηκαν από το υπουργείο εργασίας- αναφέρουν ότι για λόγους δικαιοσύνης συγκριτικά με άλλους εργαζόμενους θα πρέπει να καταργηθεί αυτό το επίδομα και επικαλούνται τη δικαιοσύνη ότι εμείς παίρνουμε χρήματα ενώ άλλοι άνεργοι δεν παίρνουν κι αντί το υπουργείο να δώσει επίδομα και στους υπόλοιπους ανέργους θέλει να το αφαιρέσει και από εμάς! Έχουμε την πείρα να παλεύουμε, έχουμε την πείρα να αντιστεκόμαστε σε αυτή την τακτική που οι κυρίαρχοι κύκλοι και η κυβέρνηση προωθεί, δηλαδή τον απομονωτισμό του ανθρώπου, την προσφυγή του σε ατομική λύση και αποφασίσαμε ως συμπέρασμα από τη σημερινή μας γενική συνέλευση ότι πιο ασφαλής θα είναι ο αγώνας μας αν αυτή η κυβέρνηση που κατεδαφίζει τη χώρα μας ξεκουμπιστεί μια ώρα γρηγορότερα και φύγει» τόνισε ο εκπρόσωπος των απολυμένων κ. Άλκης Λορέντζος σημειώνοντας ότι ήδη έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με τους βουλευτές της Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο και άλλες πολιτικές δυνάμεις σε κεντρικό επίπεδο και μετά το αποτέλεσμα των τελικών επαφών που θα έχουν θα αποφασίσουν τη μορφή αλλά και την ένταση των κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν.

«Σκόπιμα και υποβουλιμιαία διοχετεύεται στον τύπο ότι κοστίζουμε στο κράτος 700 και χιλιάδες ευρώ εμείς οι 50 εργαζόμενοι. Θα ήθελα να πω ότι δεν κοστίζουμε τόσο και ότι δεν κοστίζουμε σε κανέναν διότι το 80% αυτού του προγράμματος, του ΛΑΕΚ δηλαδή, το έχουμε αιμοδοτήσει εμείς με τις δικές μας εισφορές τόσα χρόνια. Δεν είναι τόσα πολλά τα χρήματα και για έναν ακόμη λόγο, είμαστε 35-37 και όχι 50 και κάθε μήνας που περνάει κάποιος συνάδελφος υποβάλλει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Άρα με υπολογισμούς που έχουμε κάνει μέσα σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας πλέον σε αυτό το πρόγραμμα. Όλα αυτά είναι σκόπιμα γιατί στόχος τους είναι να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη» είπε ο κ. Λορέντζος καυτηριάζοντας το γεγονός ότι αυτά τα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως λίγες ημέρες πριν το δικαστήριο όπου ο ίδιος βρίσκεται κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών, λόγω των κινητοποιήσεων στην είσοδο της ζεύξης του Ακτίου το 2008.

Το αδίκημα που «βαρύνει» τον κ.Λορέντζο είναι σύμφωνα με το κατηγορητήριο «..με πρόθεση από κοινού με άλλα 50 άτομα απέκλεισαν την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας Ακτίου παρακωλύοντας την συγκοινωνία στις 6/8/2008 και 1/10/2008 κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων των απολυμένων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας».

new

Υπενθυμίζουμε ότι με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας , όλων των επαγγελματικών Ενώσεων και επιστημονικών φορέων του Νομού αλλά και με την παρουσία Δημάρχων, Προέδρων και εκπροσώπων φορέων είχε γίνει τις παραπάνω ημερομηνίες συμβολικός ολιγόωρος αποκλεισμός της υπόγειας σήραγγας καταγγέλοντας την επι τρία χρόνια αδιαφορία και εμπαιγμό της πολιτείας και διεκδικώντας την υπαγωγή των απολυμένων στην ¨Ρύθμιση Νάουσας όπου και το πέτυχαν τελικά αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις.

Δίπλα στον κ.Λορέντζο θα βρεθούν τα μέλη των Πρωτοβουλίας των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Πρέβεζας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Μαζικών Φορέων και θα καταθέσουν ότι οι συμβολικές ολιγόωρες ενέργειες στην ζεύξη ήταν αποτέλεσμα ομόφωνων αποφάσεων, είχαν την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας και αφορούσε δεκάδες απολυμένους των κλωστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: