Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μπροστά σε νέες προκλήσεις η Τράπεζα Ηπείρου.

zonidhs trapeza hpeiroy 2012 6os

Εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ. στις αρχές Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο Du Lac για να ακολουθήσουν στις 7 Οκτωβρίου οι εκλογές που θα διεξαχθούν στα Λιθαρίτσια και στα κατά τόπους υποκαταστήματα στους άλλους νομούς της Ηπείρου.
Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καλείται να κερδίσει η Τράπεζα Ηπείρου, που οδηγείται σε εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού της συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου. Το πρώτο στοίχημα, το οποίο κέρδισε η Τράπεζα Ηπείρου και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπου οι Ηπειρώτες έστειλαν τη δική τους απάντηση, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο.


Η νέα πρόκληση αναφέρεται στην συμμετοχή στα δρώμενα της Τράπεζας ακόμη περισσότερων Ηπειρωτών, κάτι που θα ενισχύσει τη θέση της στην τοπική κοινωνία.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Δ.Σ Κ. Ζωνίδης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Ηπειρώτες στις εκλογές, ενώ αναφέρθηκε στην πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη διοίκηση. «Το επόμενο Δ.Σ. θα βρεθεί μπροστά σε μία διπλή πρόκληση.
Πρώτον, να συνεχίσει την επιτυχή πορεία του απερχόμενου Δ.Σ. και δεύτερον, να διαχειριστεί το αυξημένο πλέον μέγεθος της τράπεζάς μας μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον. Η θωράκιση της Τράπεζας, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η συνεχής ανάγκη ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων, η αντιμετώπιση της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η πιθανή επέκταση του δικτύου είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που το νέο Δ.Σ. θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα σε ένα πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο τραπεζικά ιδρύματα με ιστορία συγχωνεύονται, αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή αποχωρούν από τη χώρα μας.
Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν γνώσεις, εμπειρία και κυρίως θέληση και κατάθεση ψυχής στα πλαίσια των κοινών μας προσπαθειών να κάνουμε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου την πρώτη Τράπεζα του τόπου μας».

Επιτυχής η πορεία της Τράπεζας

Το απερχόμενο Δ.Σ της Τράπεζας Ηπείρου, όπως και τα προηγούμενα έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, το οποίο όμως γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικό, με δεδομένο ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί σε μία περίοδο κρίσης, με την ύφεση να διανύει ήδη την πέμπτη της χρονιά. «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, έχει παρουσία σήμερα και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου με οκτώ καταστήματα, όταν το 2008 είχε τέσσερα καταστήματα. Το ενεργητικό της Τράπεζας ξεπερνά σήμερα τα 260 εκ. ευρώ, έναντι 98 εκ. ευρώ του 2008.
Οι χορηγήσεις ανέρχονται σε 200 εκ. ευρώ, έναντι 77,5 εκ. ευρώ και οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 226 εκ. ευρώ, έναντι 83 εκ. ευρώ το 2008. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται πλέον σε 23,5 εκ. ευρώ, έναντι 12,8 εκ. ευρώ, οι συνέταιροι ξεπερνούν τους 10.500 έναντι 6.936 και το προσωπικό της τράπεζας αριθμεί σήμερα 68 υπαλλήλους έναντι 38 το 2008», σημείωσε ο κ. Ζωνίδης, για να προσθέσει πως η μερισματική απόδοση για τους μετόχους ξεπέρασε το 24%.
Επίσης η Τράπεζα στο ίδιο διάστημα απέκτησε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για το κεντρικό κτίριο διοίκησης, ολοκλήρωσε τη μηχανογραφική της υποδομή, με την απόκτηση ιστοσελίδας, τη δημιουργία εσωτερικού δικτύου ηλεκτρονικής επικοινωνίας και τη δημιουργία ηλεκτρονικής τραπεζικής και πλήθος άλλων εφαρμογών, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. «Τα επιτεύγματα αυτά του τοπικού τραπεζικού μας ιδρύματος δεν είναι τυχαία. Το αντίθετο μάλιστα. Έγιναν πραγματικότητα μέσα σε ένα καταστροφικό κυριολεκτικά περιβάλλον για την οικονομία της χώρας μας και για το τραπεζικό σύστημα ιδιαίτερα κατά την τελευταία τριετία. Η επιτυχία μας αυτή οφείλεται στο σωστό προγραμματισμό, την αξιοκρατική επιλογή των κατάλληλων προσώπων, στο ήθος, την εργατικότητα, αλλά κυρίως στην ομοψυχία που διέκρινε το απερχόμενο Δ.Σ.
Μία ομοψυχία που οδήγησε στη λήψη των σωστών αποφάσεων και μάλιστα με απόλυτη ομοφωνία σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και κάτω από συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης», ανέφερε ο κ. Ζωνίδης, που ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

www.ixotisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: