Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεβεζάνα νύφη, η πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα.

«Πρεβεζάνα» η πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα

Ξεχωριστές σχέσεις έχει η πόλη της Πρέβεζας, με τη νέα πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα, την κα Μέτε Κνούντσεν. Ή μήπως πρέπει να γράψουμε Μέτε Κνούντσεν Παπαμιχαήλ;

Η «κεφαλή» της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Δανίας στη χώρα μας, που ανέλαβε καθήκοντα μέσα στον Αύγουστο, έχει πολλάκις επισκεφτεί την πόλη μας, για διακοπές. Γεγονός λογικό, όσο και ιδιαίτερο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι είναι παντρεμένη για περίπου δύο δεκαετίες με έναν Πρεβεζάνο.

Ο Ιωάννης Παπαμιχαήλ, γιος του Γεωργίου Παπαμιχαήλ ( του γνωστού, συνταξιούχου πλέον γιατρού στο επάγγελμα), κάτοικου Πρέβεζας, που ζει στο Καλαμίτσι (η καταγωγή του είναι από την Καμαρίνα Πρέβεζας), έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Δανία και... έμεινε.
Γνώρισε την κα Μέτε Κνούντσεν, η οποία έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του και η μητέρα των τριών παιδιών τους.

Η Μέτε Κνούντσεν, που είναι η Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα, στο παρελθόν έχει εργαστεί στις πρεσβείες της Αιθιοπίας, της Ζάμπια και της Τανζανίας, ενώ είχε διευθυντική θέση και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας. Βοήθησε τα μέγιστα στην εξομάλυνση της έντασης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις στις αφιρκανικές χώρες.

Το ζευγάρι κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Πρέβεζα, ενώ η Πρέσβειρα της Δανίας μιλάει πολύ καλά ελληνικά, όπως και τα τρία παιδιά της.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζιδάκης, είχε συνάντηση την Παρασκευή με την πρέσβειρα της Δανία στην Ελλάδα, Μέτε Κνούντσεν, στην οποία συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της χώρας. Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε επίσης τις προτεραιότητες πολιτικής του Υπουργείου για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Πρέβεζα, καλό θα ήταν τοπικοί φορείς να επιδιώξουν να τη συναντήσουν, καθώς δεν περνούν και τόσο συχνά τις διακοπές τους στην Πρέβεζα, ξένοι πρέσβεις και διπλωμάτες και οι ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται...

www.atpreveza.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΣΙ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ).