Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στο τραπέζι και πάλι το στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Στο... τραπέζι και πάλι το στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

«Φουντώνουν» και πάλι τα σενάρια, για τη δημιουργία Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στην Ήπειρο, με το στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα να βρίσκεται και πάλι στο... τραπέζι ως υποψήφιο.

Πρόσφατα ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου επισκέφτηκαν την Ήπειρο και σύμφωνα με πληροφορίες έλεγξαν τις συνθήκες καταλληλότητας του ΚΕΝ Άρτας, του στρατοπέδου Βελισσαρίου στα Γιάννενα και του «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα, ώστε να μετατραπούν σε Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών.

Το μικτό κλιμάκιο των δύο Υπουργείων είχε αρχικά προκρίνει τη λύση της Άρτας, αλλά οι αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων είναι έντονες. Βασική προϋπόθεση για την τελική επιλογή είναι κατά πόσο οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν άμεσα μετανάστες. Το «Πετροπουλάκης», μπορεί να σταμάτησε προσφάτως τη λειτουργία του, ωστόσο οι εγκαταστάσεις του δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για να φιλοξενήσουν άμεσα ανθρώπους και μάλιστα αρκετά μεγάλο αριθμό.

Απομένει να δούμε πού θα γίνει η τελική επιλογή για την Ήπειρο...

www.atpreveza.gr

1 σχόλιο:

Axιλλέας Ρίζος είπε...

Ο χώρος του Στρατοπέδου παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Φιλιππιάδας στο ΥΕΘΑ (Υπ.Εθ.Αμυνας) μετα απο 2 αποφάσεις η 1η την 14-8-1961 και η 2η την 21-3-1967 για τμήματα εκτάσεως 40 και 78,5 στρεμμάτων αντίστοιχα. Πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν ΣΟΒΑΡΩΣ υπόψη και να επικαλεστούν τις 2 αυτές αποφάσεις στις οποίες τονίζεται,οτι: ''Μεταβαλλομένης της χρήσεως αυτής υπο του δωρεοδόχου προσώπου (Υ.ΕΘ.Α.) η κυριότης της εν λόγω δημοτικής εκτάσεως επανέρχεται αυτοδικαίως εις τον δωρητήν Δήμο Φιλιππιάδος.''.Επειδή τώρα δεν υπάρχει Στρατιωτική Μονάδα συμπεραίνεται,οτι είμαστε αντίθετοι στα συμφωνηθέντα του συμβολαίου.Αρα ο χώρος του Στρατοπέδου επανέρχεται αυτοδικαίως στον Δήμο Φιλιππιάδας.