Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Το συρτάκι του Βόλου στο Βιβλίο Γκίνες!


Σκηνές από τη ταινία του «Ζορμπά» είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου. 


Κάτω από το φως του «μπλε» φεγγαριού, 5.614 Βολιώτες έγραψαν την δική τους ιστορία χορεύοντας συρτάκι στην είσοδο του λιμανιού για πέντε συνεχόμενα λεπτά κατακτώντας έτσι το ρεκόρ Γκίνες.
Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης δεν ήταν μόνο η επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ αλλά και η προβολή της Μαγνησίας, του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.


Στην περιοχή βρισκόταν ένας Άγγλος κριτής με μία ομάδα της επιτροπής, ο οποίος πιστοποίησε επίσημα το ρεκόρ και έδωσε πιστοποιήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες από την Ακαδημία του Γκίνες. 

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευθούν κρασί και τσίπουρο που προσέφεραν οι παραγωγοί των ντόπιων συνεταιρισμών και να παρακολουθήσουν την «Αργώ» και τους κωπηλάτες της, η οποία έπλεε στο λιμάνι του Βόλου. 


Μετά από το πεντάλεπτο συνεχόμενο συρτάκι η γιορτή συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική και χορευτικά από συγκροτήματα όλης της Θεσσαλίας.
Δείτε σχετικό βίντεο.
Θυμίζουμε ότι στην Κύπρο στις 12 Δεκεμβρίου 2010 και στην Πλατεία Ευρώπης που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο των "Φοινικούδων"της Λάρνακας, 749 άτομα χόρεψαν Φραγκοσυριανή και έκαναν το αντίστοιχο ρεκόρ Γκίνες. 





Δείτε το σχετικό βίντεο




www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: