Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Άνω- κάτω το Νοσοκομείο Άρτας.Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν στα γραφεία τους τα μέλη της Διοίκησης.


Πρωτοφανή και ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Το τελεσίγραφο που δόθηκε από το γραφείο του Υπουργού «αυτά τα χρήματα υπάρχουν, αν δεν φτάνουν κλείστε το...» λειτούργησε ως λάδι στη φωτιά. Οι εργαζόμενοι που περιμένουν μήνες τώρα να τους καταβληθούν οι εφημερίες βρίσκονται από τις 6 Σεπτεμβρίου σε επίσχεση εργασίας.

Συνάμα είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις υλικών που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του Νοσοκομείου και απειλούν τη δημόσια υγεία.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή αλλά και τη στάση του Υπουργείου, το οποίο αδυνατεί να δώσει λύση, σήμερα η κατάσταση έγινε εκρηκτική.

Σε μία προσπάθεια εκτόνωσης επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο οι βουλευτές Άρτας Γιώργος Στύλιος και Όλγα Γεροβασίλη όπως και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Παπαλέξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών και του διευθυντή του γραφείου του κ. Λυκουρέντζου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία απλά επαναβεβαιώθηκε η αδυναμία του Υπουργείου να δώσει λύση στα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας.
Κι αφού λύση δεν υπάρχει ούτε από την διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων.
Αποκλεισμένοι παραμένουν ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου καθώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν την στάση τους αν δεν βρεθεί λύση.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται:
«Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης το Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου, με απόφαση των εργαζόμενων έγινε παρέμβαση και ζητήθηκε η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και η άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών.
Σε επαφές του Διοικητή, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και του σωματείου εργαζομένων με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν βρέθηκε καμία λύση αλλά υπήρχε και προκλητική προφορική οδηγία για κλείσιμο του Νοσοκομείου.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι παραμένουν στον χώρο της Διοίκησης, αποκλείοντας τον Διοικητή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απαιτώντας άμεση λύση.
Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και του Νομού, να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους.
Καλούμε τους πολίτες σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου έτσι ώστε να αποτραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο του Νοσοκομείου της Άρτας».

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: