Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα πλατάνια πεθαίνουν και στην Πρέβεζα.


Ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρμόδιες αρχές της Πρέβεζας η ασθένεια που παρουσίασαν κάποια από τα νεαρά πλατάνια που υπάρχουν κατά μήκος του πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου.

Γεωπόνοι που επισκέφθηκαν τα δέντρα εξέφρασαν την εκτίμηση ότι την ξήρανση των πλατανιών προκάλεσε ο μύκητας Ceratocystis platani ο οποίος ευθύνεται για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου που έχει νεκρώσει εκατοντάδες δέντρα σε όλη την Ήπειρο.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Κοσμάς Κορωναίος στάλθηκαν ήδη δείγματα από τα άρρωστα δέντρα σε ειδικό εργαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως τα προβλήματα οφείλονται στην εμφάνιση του μύκητα.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τα δέντρα θα κοπούν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται άρρωστα δέντρα μέσα στην πόλη της Πρέβεζας παρότι εκατοντάδες πλατάνια έχουν καταστραφεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή και ακόμη περισσότερο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: