Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πρέβεζα πήγε... ΔΕΘ για να ''διαδηλώσει''.

Η Πρέβεζα πήγε... ΔΕΘ

Οι κινητοποιήσεις κομμάτων, συνδικάτων, φορέων, οργανώσεων και απλών πολιτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης είχαν και... πρεβεζάνικο «χρώμα». Στην συμπρωτεύουσα και στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, βρέθηκαν μέλη της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, όπως επίσης και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας. Έδωσαν μάλιστα και το «παρών» και στη συγκέντρωση που έγινε στα μεταλλεία Χρυσού στην Ιερισσό Χαλκιδικής

To www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με τον κ. Μπάρκα, ο οποίος μας επισήμανε ότι σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι η πορεία ήταν ειρηνική, μαζική, με πολλά και δυναμικά μπλοκ και τη νεολαία να συμμετέχει με παλμό. «Ο λαός αντιλαμβάνεται τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται και είναι αποφασισμένος να αντιδράσει», μας είπε ο βουλευτής Πρέβεζας.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε επίσης ότι το πνεύμα των κινητοποιήσεων αποτυπώνεται στα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν στη Θεσσαλονίκη και μετείχε στην κινητοποίηση. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται, ούτε να εξαπατάται».

Όσον αφορά για τα γεγονότα της Χαλκιδικής, ο Κώστας Μπάρκας συνυπογράφει μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η νέα μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στην Ιερισσό, έδειξε ότι ο λαός της περιοχής, αρνείται να βάλει τα κέρδη των χρυσοθήρων πάνω από τις ζωές του και το περιβάλλον.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση του κ.Σαμαρά, μια μέρα μετά τη διαβεβαίωση από το βήμα της ΔΕΘ, ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα καταστέλλεται, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανάκαμψης,γέμισε το βουνό με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να περιφρουρήσον την «επένδυση», όπως άλλωστε έχουν ξανακάνει στις περιπτώσεις του Γραμματικού και της Κερατέας.
Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης οι τραυματισμοί κατοίκων της περιοχής και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Β.Διαμαντόπουλου από ρίψεις χημικών σε ευθεία βολή και βομβών κρότου-λάμψης. 
Η προσπάθεια Σαμαρά να επιβάλλει δια του φόβου και της καταστολής το «αναπτυξιακό» σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και καταστροφής του περιβάλλοντος, δεν θα περάσει.
Ο αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και των καταστροφικών της σχεδίων, αποτελεί όρο για το τέλος της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος».

Πρεβεζάνικη παρουσία και στην συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του ταξικού ρεύματος.

Διαδήλωση ΔΕΘ 2012 090

Το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα της ΔΩΔΩΝΗ στην Ήπειρο, Βαγγέλης Νάνος, έδωσε το «παρών» στην εργατική συγκέντρωση που διοργάνωσαν 5 πρωτοβάθμια σωματεία και δεκάδες συνδικαλιστές του ταξικού ρεύματος στην Καμάρα, μαζί με μέλη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας.

Απηύθυνε μάλιστα και χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, ενώ ανέγνωσε και ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ. Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με τον κ. Νάνο, ο οποίος ανέφερε ότι ο κόσμος ήταν «κουμπωμένος», αναλογιζόμενος τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, ωστόσο η πορεία είχε δυναμισμό και παλμό. Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων.

IMG 1211

Η πορεία έφτασε στο «Βελλίδειο» και από 'κει στην Καμάρα, σε αντίθεση με αυτή της ΓΣΕΕ, που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Νάνος καταγγέλει προσαγωγές συνδικαλιστών από την Αστυνομία πριν την πορεία (μεταξύ αυτών και στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας-όπου ασκήθηκε και σωματική βία από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό).
Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Νάνου στο περιθώριο της συγκέντρωσης στην Καμάρα, κλικάροντας ΕΔΩ.
Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ.

deu pame

Συγκέντρωση και -μαζική-πορεία πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μέλη του ΠΑΜΕ το Σάββατο περιόδευσαν σε χώρους δουλειάς εδώ στην Πρέβεζα, για την προετοιμασία της γενικής απεργίας.
Ωστόσο στην πορεία της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν Πρεβεζάνοι, που βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: