Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το «ελληνικό σοκ» στο επίκεντρο του φημισμένου Φεστιβάλ φωτοδημοσιογραφίας στο Περπινιάν της Γαλλίας





Τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε, μέσα από τον φακό τριών ελλήνων φωτογράφων, αποτελούν το επίκεντρο του φημισμένου Φεστιβάλ Φωτοδημοσιογραφίας «Visa Pour L' Image» στο Περπινιάν της Γαλλίας. 


Το διεθνές φεστιβάλ του Περπινιάν άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και εφέτος φιλοξενεί 27 εκθέσεις ως τις 16 του μήνα. Κεντρικό σημείο του φεστιβάλ αποτελεί η δουλειά της Λουίζας Γουλιαμάκη, του Αγγελου Τζωρτζίνη και του Αρη Μεσσήνη, oι οποίοι κάλυψαν για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τους τελευταίους επεισοδιακούς μήνες. 

To φεστιβάλ φωτορεπορτάζ του Περπινιάν γεννήθηκε το 1989 και επί 23 συνεχόμενα χρόνια φιλοξενεί και επιβραβεύει τις καλύτερες δουλειές φωτογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Δείτε ένα βίντεο με χαρακτηριστικές εικόνες των τριών ελλήνων φωτογράφων από τα επεισόδια στην Αθήνα, τα οποία όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα του φεστιβάλ, υπήρξαν προπομπός ανάλογων εικόνων σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας εξαπλώθηκε σε άλλα μέλη της Ευρωζώνης.

Δείτε το βίντεο


www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: