Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή - απάντηση των ΕΑΣ Ηπείρου, για δημοσίευμα στην εφημερίδα ''ΚΕΡΔΟΣ''.

Picture 0 for Επιστολή Καχριμάνη για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Οι ΕΑΣ της Ηπείρου μετά την δημοσίευση στην Οικονομική Εφημερίδα "ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ" δηλώσεων του Ειδικού Εκκαθαριστή σχετικά με την ισχύ του καταστατικού της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. λόγω κατάργησής του από τον νόμο περί Ανώνυμων εταιρειών απέστειλαν την παρακάτω επιστολή με τις αντίστοιχες κοινοποιήσεις.

Προς την
ATE Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση)
Πανεπιστημίου 23
10564 Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Μαράντο,

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ φέρεστε να έχετε δηλώσει στη δημοσιογράφο κυρία Τριάδα Μπράτσιου, συντάκτρια του σχετικού δημοσιεύματος, ότι δεν ισχύει το Καταστατικό της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ γιατί καταργήθηκε με το νόμο περί Ανωνύμων Εταιριών. Η υπεραπλουστευτική αυτή θέση, όπως τουλάχιστον μεταφέρθηκε δημοσιογραφικά, ουδεμία σχέση έχει, βεβαίως, με την πραγματικότητα. Όπως έχουμε τονίσει στην από 11 Σεπτεμβρίου 2012 επιστολή μας, οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΩΔΩΝΗ ως προς τους περιορισμούς στη μεταβίβαση των μετοχών και το πρόσωπο των μετόχων, ακόμη και αν ήθελε γίνει δεκτό ότι δεν ισχύουν με την απολυτότητα που είναι διατυπωμένες στο Ν.Δ. 4087/1960 που θέσπισε το Καταστατικό της ΔΩΔΩΝΗ, εξακολουθούν να έχουν νομική ισχύ και, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι επιτρεπτή η χωρίς προηγούμενη νόμιμη αλλαγή του Καταστατικού της ΔΩΔΩΝΗ μονομερής παραβίασή τους από μέτοχο της Εταιρίας. Σας καλούμε, ως εκ τούτου, να θέσετε υπόψη μας τυχόν γνωματεύσεις, εφόσον υφίστανται, στις οποίες στηρίζετε τις απόψεις που φέρεσθε να έχετε υποστηρίξει, για να μας δοθεί η δυνατότητα της επιστημονικής αντίκρουσής τους.

Καταλήγοντας, τονίζουμε ότι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας-Φιλιππιάδας, ως μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ με ποσοστό 26,93% του μετοχικού της κεφαλαίου - πέραν των επίδικων μετοχών - σας δηλώνουμε ότι θα θεωρήσουμε τυχόν ενέργειά σας για μεταβίβαση σε τρίτο πρόσωπο των μετοχών της ΑΤΕ (υπό ειδική εκκαθάριση) ως μη σύννομη και θα κάνουμε χρήση παντός νομίμου μέσου για την προάσπιση των νομίμων συμφερόντων μας.

Με εκτίμηση
Για την Ένωση των ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και ΑΣ Άρτας - Φιλιππιάδας
O Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Νόμιμος Εκπρόσωπος
Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: