Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ήπειρο. << Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε τα "σαράντα" της "ΔΩΔΩΝΗ" >> !


Όλο και κάτι εισκομίζουμε σε αυτή την ζωή. Άλλος εισκομίζει γάλα, άλλος τα χέρια του, άλλος το μυαλό του, άλλοι την εργασία τους κι άλλοι εισκομίζουν αφεντικά, κάνοντας τους μεσίτες στην αγοραπωλησία ακόμη και πραγμάτων που δεν πουλιούνται, όπως λόγου χάρη η ΔΩΔΩΝΗ.

Στο ρόλο αυτό είδαμε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο τον Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη που ολοφάνερα στήριξε την πρόταση Σαράντη (ΤΥΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ) και τον Β. Αργύρη που επέλεξε την προσεχτική, πλην όμως ξεκάθαρη στήριξη της πρότασης Σεπετά (ΒΙΚΟΣ).

Σε ένα μοτίβο που ο νεοφιλελευθερισμός δίνει την θέση του στο κατσαπλιαδισμό. 

Ο Περιφερειάρχης λέει με κυνικότητα πως συναντήθηκε σε ένα γάμο στο Μέτσοβο με τον Σαράντη και κλείσαμε την δουλειά.

Και πως όλα καλά, θα προσέχει τους κτηνοτρόφους, όπως προσέχει τους δικούς του με 80 λεπτά ανώτερη τιμή και με το γάλα να το φέρνουν οι ίδιοι στο εργοστάσιο ή με τους εργαζόμενους απλήρωτους 3 μήνες. 


Και φυσικά στα τσίπουρα της πλατείας Πάργης, οι ενώσεις, Σεπετάς και Αργύρης δεν συζητάνε για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις στο ΒΙΚΟ με την απαγόρευση του συνδικαλισμού και της πολιτικής δράσης.

Όπως ήταν το φυσιολογικό στο περιφερειακό συμβούλιο κανείς από τους δύο δεν μίλησε για λογαριασμό των συμφερόντων των εργαζόμενων, των κτηνοτρόφων και των ηπειρωτών καταναλωτών.
Όχι πως είχαμε τέτοιες αυταπάτες μέρες που είναι, αλλά το επισημαίνουμε για να το πάρουν χαμπάρι όλοι.
Μόνο που δεν φτάνει να «εισκομίζεις» αλλά και να κατέχεις, κυρίως να κατέχεις. 
Να κατέχεις δύναμη-ισχύ, πλούτο, χρήμα και μέσα παραγωγής.
Γιατί κατά αυτόν τον τρόπο έχεις στην αυλή σου βουλευτές και υπουργούς. 
Όπως λέγεται πως έχει ο SIMOS και οι Ρώσοι επενδυτές, για να μην μιλήσουμε για τις σκιές πρώην στελεχών της ΑΤΕ και της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Τι κατέχουν αυτοί;
Μα φυσικά τις πλάτες του Στουρνάρα.
Εκτός κι αν τελικά εξωτερική τρόικά επιβάλει ως αγοραστές της ΔΩΔΩΝΗΣ αυτούς που θέλουν να διαλύσουν την ΠΟΠ στην φέτα, δηλαδή τους γάλλους της Lactalis.

Η τραγικότητα των στιγμών δεν μας αφήνει χρόνο να χαμογελάσουμε πικρά με τα συμφέροντα που τσακώνονται στην αυλή μιας «μονάκριβης» κόρης.
Καθήκον μας είναι να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε αμεσότατα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που έτσι κι αλλιώς έχει ξεφτιλιστεί.
Να αγωνιστούμε ταυτόχρονα να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ σε πανηπειρωτικό πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό των παραγωγών που για να έχει ελπίδα να επιβιώσει στον άγριο ανταγωνισμό θα πρέπει να έχει την κρατική στήριξη. Όπως άλλωστε έχουν όλοι οι μεγάλοι μονοπωλιακοί ιδιωτικοί οίκοι, όπως έχουν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Καμία αναμονή, όλοι οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι, όλος ο Ηπειρώτικός λαός στο δρόμο του αγώνα για την σωτηρία της ΔΩΔΩΝΗΣ, για την σωτηρία των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας.
Σε αυτό τον αγώνα καλούμε και την υπόλοιπη αριστερά, καθώς με ευχαρίστηση είδαμε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο πως οι θέσεις μας συγκλίνουν.

Στηρίζοντας ενεργητικά όλες τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων, όπως είναι η περικύκλωση του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη 13/10/12.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: