Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Καναλάκι με φωνές και αντεγκλήσεις, από ομάδα κατοίκων της Πάργας, που δραστηριοποιούνται στην επανασύσταση του πρώην Δήμου Πάργας και την κατάργηση του σημερινού Καλλικρατικού.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Καναλάκι με φωνές και αντεγκλήσεις

Το αίτημα ομάδας πολιτών της Πάργας για «αποκόλληση» της Δ.Ε. Πάργας από τον Καλλικρατικό Δήμο Πάργας με έδρα το Καναλάκι, μονοπώλησε τη συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε χθες, για την εύρυθμη λειτουργία του. Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι φωνές, καθώς το «παρών» έδωσε και ομάδα πολιτών της Πάργας, που δραστηριοποιείται υπέρ της δημιουργίας ξεχωριστού Δήμου, που δεν θα εμπεριέχει τη Δ.Ε. Φαναρίου.

Όπως προαναφέραμε το θέμα που μονοπώλησε τη συνεδρίαση ήταν η συζήτηση - κατάθεση προτάσεων (θεσμικών, λειτουργικών, χωροταξικών και καταγραφή προβλημάτων) με αφορμή την επιστολή που στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δημάρχους.

Με αυτή το Υπουργείο ζητά από τους Δήμους τις προτάσεις τους για βελτίωση του «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση και τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πάνω εκεί «πατά» και ομάδα πολιτών της Δ.Ε. Πάργας και έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για «αυτονόμηση» της Πάργας και των γύρω περιοχών.

liolios

Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πάργας, κ. Αθανάσιο Λιόλιο, ανέφερε: «Εγώ επιδίωξα να είναι ανοικτή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ακούσω με προσοχή τις προτάσεις των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς έπρεπε να στείλω τα έγγραφα στο Υπουργείο, όπως και έκανα.


Ζητήθηκε να γίνει ξεχωριστός Δήμος η Δ.Ε. Πάργας. Εγώ από την πλευρά μου παρέθεσα τα στοιχεία και εξήγησα ότι το μοντέλο των προηγούμενων Δήμων έφερε χρέη. Ο τωρινός Δήμος Πάργας έχει καταφέρει να έχει πλεόνασμα και έτσι θα συνεχίσουμε με μια σειρά ενεργειών που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Πάργας είναι από τους πιο ισχυρούς στην Ήπειρο.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων παρέστη και μια ομάδα κατοίκων της Δ.Ε. Πάργας, η οποία και ζητάει να γίνει ξεχωριστός Δήμος η Δ.Ε. Πάργας, όπως ήταν και πριν. Υπήρξαν όντως κάποιες αντεγκλήσεις και φωνές, αλλά η ουσία στις πράξεις του Δήμου και στις προσπάθειες που καταβάλλουμε».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: