Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αίσχος και ντροπή. Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας αρνείται για οικονομικούς λόγους να μεταφέρει τους μαθητές και αυτοί πάνε σχολείο πάνω σε καρότσες αγροτικών φορτηγών!


Η έλλειψη χρημάτων δεν φέρνει μόνο. στάση εμπορίου που λέει ο λαός μας αλλά έχει κι άλλες .παρενέργειες όπως αδυναμία πληρωμής των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών ( μεταξύ αυτών και της ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.),με αποτέλεσμα για να ισχύσει το μάθε παιδί μου γράμματα, βρίσκονται άλλες λύσεις μεταφοράς των μαθητών , όπως οι καρότσες των αγροτικών.

Λίγοι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου. Και προσπαθούν όσο μπορούν, να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Και διεκδικούν για τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή. Θέλουν να τα μορφώσουν, αν και τα πτυχία σήμερα οδηγούν στην ανεργία. Γι' αυτό τα στέλνουν σχολείο στην Παραμυθιά, 40 και πλέον χιλιόμετρα μακριά.
Είναι μαθητές που μεταφέρονται σε καρότσα καθώς το «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας α.ε.» λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 436.000 ευρώ σταμάτησε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων για τη νέα σχολική χρονιά.

Να τι γράφει η σχετική ανακοίνωση της «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε.»:
«Σας ανακοινώνουμε ότι, ύστερα από πολλούς μήνες προσπαθειών στο να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα χρέους από την περιφέρεια Ηπείρου στο μαθητικό πρόγραμμα και λόγω απόφασης των υπουργείων για μείωση του κόστους μεταφοράς μαθητών, σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, σταματάμε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε επέλθει, από την οφειλή, ποσού που ανέρχεται από 01/10/2011 μέχρι 30/06/2012 περίπου σε 436,000,00 ευρώ.
Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τις Δ/νσεις των σχολείων, ότι από την ΤΡΙΤΗ 11/09/2012 οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους, από και προς το σχολείο τους, μόνο τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια τακτικών αστικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, με την υποχρέωση να καταβάλουν αντίτιμο εισιτηρίου με έκπτωση 50% και με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας.».

Το κράτος όμως δεν εξασφαλίζει στους μαθητές μέσο για να διακινούνται. Κι έτσι μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού.

Η Ελλάδα του μνημονίου δεν έχει να διαθέσει χρήματα, για να μάθουν αξιοπρεπώς γράμματα τα παιδάκια!

Αίσχος! Ντροπή! Κρίμα!


www.epiruscorner.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: