Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Μακελειό η κατάργηση του εποχικού επιδόματος.


Σε ανακοίνωση για την κατάργηση του εποχικού επιδόματος που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σημειώνει:
«Από τον μπαλτά της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που καταργεί τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δε γλίτωσε ούτε το επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών που παίρνουν οι οικοδόμοι και άλλοι εποχιακοί εργαζόμενοι. Δεν είναι μια μεμονωμένη επιλογή. Είναι ενταγμένη στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Είναι αδίστακτοι προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων, αρκεί να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των καπιταλιστών. Σε μια περίοδο που η ανεργία και η ανέχεια βασανίζει τον κλάδο, έρχονται να αφαιρέσουν και αυτό το ελάχιστο που κάθε δικαιούχος το περίμενε για να πάρει έστω μια προσωρινή ανάσα.

Οι οικοδόμοι κι άλλοι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να ξανασκεφτούν σε ποιους έδωσαν τη δύναμη τους στις πρόσφατες εκλογές. Να ξανασκεφτούν ποιοι τους έλεγαν την αλήθεια και ποιοι τους κορόιδευαν. Να κατανοήσουν ότι τα διλήμματα "ευρώ ή δραχμή", "χρεοκοπία ή δάνεια" ή "νέο κούρεμα", δηλαδή νέα αντεργατικά μέτρα, είναι κάλπικα. Είναι διλήμματα για να σώσουν το τομάρι τους και να πληρώσει ο λαός το μάρμαρο.

Τον οδοστρωτήρα των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν καβαλήσει συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, μπορεί να τον σταματήσει μόνο η λαϊκή πάλη, μόνο ο ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους οικοδόμους τώρα να αποφασίσουμε και να πούμε: Δεν πάει άλλο. Δε δεχόμαστε άλλο να πληρώνουμε την κρίση τους. Δε δεχόμαστε να μας οδηγήσετε στην εξαθλίωση και στην καταστροφή. Υψώνουμε το ανάστημά μας, μπαίνουμε στην αρένα της αναμέτρησης με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση. Την καλούμε να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση που μακελεύει τον κλάδο.
Θα απαντήσουμε με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Τα νέα μέτρα των 13,6 δισ. ευρώ δεν εστιάζονται μόνο στο επίδομα των οικοδόμων. Είναι μέτρα φωτιά που οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, όχι μόνο τους οικοδόμους αλλά όλους τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: