Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση φωτογραφιών με διεθνές διαβατήριο

 Ο Ά αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και στέλεχος των ΕΛ.ΤΑ κ. Κώστας Κωνής με το συνδιοργανωτή της έκθεσης,  στέλεχος της Photometria, κ. Παναγιώτη Παπουτσή



Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

«Σύνορα» τιτλοφορείται η έκθεση 25 βραβευμένων φωτογραφιών που μπορείτε να δείτε έως τις 21 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Athens House Photography, Κεραμέων και Ελευσινίων, στο Μεταξουργείο Αθηνών.
Πρόκειται για φωτογραφίες που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια πανελλήνιου διαγωνισμού Photometria Festival 2012, που διεξήχθη για 4η χρονιά στα Γιάννινα. Στόχος του η δημιουργία πολιτιστικής ομπρέλας κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η καλλιτεχνική έκφραση και η δημιουργικότητα.
Η ανταπόκριση στην πρόσκληση όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος υπήρξε εκπληκτική, αφού σ΄αυτήν συμμετείχαν 257 δημιουργοί.
Όλες οι φωτογραφίες ήταν εκπληκτικές σε τέτοιο βαθμό που δυσκόλεψαν τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το κοινό που έλαβε μέρος στην κατάταξή τους και τη βράβευση των καλύτερων. Οι 25 λοιπόν φωτογραφίες που ξεχώρισαν παρουσιάζονται στην έκθεση, η οποία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής τόσο από τους λάτρεις του φακού και όσων αγαπούν τη φωτογραφία, όσο και από καλλιτέχνες του ευρύτερου χώρου, όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, διαφημιστές, σχεδιαστές, κ. ά.
Και μπορεί ο θεματικός διαγωνισμός να τιτλοφορήθηκε από τους εμπνευστές του «Σύνορα», έχοντας κατά νου τα σύνορα που υπάρχουν δίπλα μας, μέσα μας, στις γειτονιές και τις χώρες, οι φωτογραφίες όμως έχουν μηνύματα και σημεία πολιτισμού δίχως όρια, κοινούς χώρους έκφρασης και επικοινωνίας που τις δίνουν διεθνές διαβατήριο.
Οι στόχοι λοιπόν των διοργανωτών επιτεύχθηκαν στο ακέραιο, αφού ο χώρος του εκθετηρίου μετατράπηκε σε τόπο διαπολιτιστικής συνάντησης όπου συνευρίσκονται αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες και εκφραστικά μέσα απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη.
Πρόκειται για μια έκθεση… χάρμα οφθαλμών και αν μπορέσετε να της ρίξετε μια ματιά θα διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» την ομορφιά της. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και παρουσίασαν αυτό το υπέροχο θέαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: