Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλεπάλληλα κρούσματα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης γυναικών στην Ήπειρο, φέρνει στο φως το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία.

Ενδεικτική είναι η καταγραφή που έχει κάνει η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας.

Συνεχή τα κρούσματα παράνομης πορνείας που αποκαλύπτει η Αστυνομία

Αλλεπάλληλα κρούσματα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης γυναικών φέρνει στο φως το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία στην Ήπειρο.

Προχτές τα ξημερώματα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με επ' αμοιβή έκδοση γυναικών σε καφέ-μπαρ στους Άνω Άγιους Ανάργυρους Άρτας, πραγματοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε, συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Μολδαβίας, ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος και 52χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος, προήγαγαν στην πορνεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από το κατάστημα 28χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.
Ο 52χρονος υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη για μαστροπεία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Νόμου «περί προσωπικών δεδομένων», καθώς εκτός του καταστήματος υπήρχε κάμερα καταγραφής εικόνας, ενώ βεβαιώθηκαν και υγειονομικές παραβάσεις και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.075 ευρώ.
Επίσης, συνελήφθη η 28χρονη Ουκρανέζα για παράβαση του Νόμου «Περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων» και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ συνελήφθη και μία 25χρονη υπήκοος Ρουμανίας, η οποία απασχολούνταν στο κατάστημα ως σερβιτόρα, στερούμενη βιβλιαρίου υγείας και άδειας αρμόδιας Αρχής.
Η 38χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.

Δίκτυα
Αλλά δεν είναι μόνο οι υποθέσεις πορνείας, αλλά και το δίκτυο μετακίνησης προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Ήπειρος αποδεικνύεται ότι είναι πέρασμα για όλα τα μεγάλα εγκληματικά δίκτυα όπως των ναρκωτικών και του τράφικινγκ.
Μόλις στο τέλος του Αυγούστου είχε αποκαλυφθεί υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης σωματεμπορίας γυναικών.
Τότε μετά από καταγγελία 23χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία και διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στη Ρουμανία γυναίκες και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τις μετέφεραν στην Ιταλία, όπου τις προωθούσαν στην πορνεία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε στις 30 Αυγούστου το βράδυ στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 23,30,28 και 19 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στην παθούσα γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις ενώ θα φιλοξενηθεί σε ειδική μονάδα αρωγής.

www.proinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: