Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου Ηπείρου για τη «Δωδώνη».

perifereiahpeirounea2
Ζητά με επιστολή της η παράταξη Β. Αργύρη

Επιστολή απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο και Περιφερειάρχη του Περ.Συμβουλίου Ηπείρου, η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Οι εξελίξεις σε σχέση με τη μεταβίβαση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ σε ιδιώτες τρέχουν.
Χωρίς σαφή και πειστική αιτιολογία, έχει απορριφθεί η πρόταση των Ενώσεων με στρατηγικό εταίρο την εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
Με δηλώσεις του ο. κ. Περιφερειάρχης εχθές , στην πρώτη του παρέμβαση για το θέμα αυτό, ζήτησε λήψη αποφάσεων σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό των αξιολογητών, με γνώμονα τη στήριξη των κτηνοτρόφων.
Ταυτόχρονα απαξίωσε τις Ε.Α.Σ και τους παραγωγικούς φορείς με τους οποίους « Δεν θέλει καμία επαφή».
Ασαφείς στοχεύσεις και αντικρουόμενη επιχειρηματολογία.
Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ αποτελεί καίρια επιχείρηση για την απασχόληση και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων για το θέμα.
Οι πρωτοβουλίες μας πρέπει να είναι συντονισμένες και αξιόπιστες και να αναληφθούν συλλογικά.
Παράλληλα η Περιφέρεια με βάση και τη σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Απρίλιο, πρέπει να επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για το σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014 - 2020, τις οποίες οφείλει να υποβάλει μέσα στο Σεπτέμβριο συγκεκριμένες προτάσεις για τον Εθνικό Σχεδιασμό.
Τέλος και επειδή περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες ένταξης στο ΕΣΠΑ των μεγάλων υποδομών που αφορούν την Περιφέρεια, αφού ολοκληρώνονται οι εντάξεις έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υποδομών αυτών πριν να είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: