Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Διακανονισμό χρεών αγροτών και συνεταιρισμών στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ.


Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του κτηνοτροφικού κλάδου, γεγονός που έχει άμεση σχέση με τη διατροφική επάρκεια της χώρας, έκρουσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της οργάνωσης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.


Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Καραμίχας, για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας με έμφαση στον κτηνοτροφικό κλάδο, θα πρέπει, κατά την εκτίμηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, να προχωρήσει ο διακανονισμός των ενυπόθηκων δανείων που έχουν στην ΑΤΕ περίπου 150.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς επίσης 600 συνεταιρισμοί και ΕΑΣ, να ενισχυθεί η ρευστότητα των παραγωγών και να υπάρξει μέριμνα για τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών. «Πάμε σε πρωτοφανή κρίση στην κτηνοτροφία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της διατροφικής επάρκειας της χώρας σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ έθεσε, επίσης και το θέμα της αδυναμίας της εξυπηρέτησης των δανείων- λόγω και της οικονομικής κρίσης- συνεταιριστικών οργανώσεων στην ΑΤΕ, ζητώντας πίστωση χρόνου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να οδηγηθούν σε εξυγίανση. Επισήμανε, δε, πως θα πρέπει να υιοθετηθούν ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν τη διατήρηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε αγροτικές- συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Καραμίχας, ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα που τέθηκαν από την ΠΑΣΕΓΕΣ, υπογραμμίζοντας ότι και στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, το υπουργείο επιχειρεί την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

www.topogoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: