Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή, συνοδευόμενη από κατάλογο εκατοντάδων υπογραφών, υποστήριξης της εκλογής του Πρωτοσύγκελου Θεοδόσιου Μαρτζούχου, νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, επεδόθει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.


Απόδημοι Πρεβεζάνοι, κάτοικοι Αττικής.
ΠΡΟΣ

Τον  Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον Β΄
  
                 Μακαριώτατε, Άγιε  Αρχιεπίσκοπε Αθηνών


         Άπαντες Ημείς οι ελάχιστοι, υποβάλλομεν τη Υμετέρα Αγιότητι , τα σέβη ημών , εξαιτούμενοι την Υφ΄ Υμών Πατρικήν και Αρχιεπισκοπικήν Ευλογίαν.
         Ταυτοχρόνως ,άπαντες καταγόμενοι εκ του Νομού Πρεβέζης εις όν  διάγομεν τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες και αρρήκτως συνδεόμενοι μετά της τοπικής Αγίας μας Εκκλησίας και της Αγιωτάτης Ημών Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης , ήτις σήμερον ευρίσκεται εις χηρείαν , μετά την εις κύριον εκδημίαν του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Μελετίου, υποβάλλομεν ενώπιον Υμών θερμοτάτην παράκλησιν όπως λάβετε σοβαρώς υπ΄όψιν κατά την εκλογήν νέου Μητροπολίτου και την γνώμην της εκ του Νομού Πρεβέζης Αποδημίας , η οποία κατέληξε εις το συμπέρασμα , ότι ο πλέον κατάλληλος  δια την θέσιν αυτήν είναι ο μέχρι σήμερον Πρωτοσύγγελος της αυτής Μητροπόλεως κ.κ.  Θεοδόσιος Μαρτζούχος, όστις υπηρετεί την θέσιν αυτήν επί 32 έτη.
              Μακαριώτατε, ο έντιμος βίος του κ. Θεοδοσίου  Μαρτζούχου, η εν Χριστώ ομολογουμένη πίστις του , η ακμαία Εκκλησιαστική του συνείδησις , ο πασίδηλος κηρυκτικός του συναρπαστικός  λόγος , η κραυγαλέα τιμιότης και σεμνότης του και κυρίως η καλή έξωθεν μαρτυρία ήτις είναι διαδεδομένη εις όλην την κοινωνίαν του Νομού Πρεβέζης ,αλλά και της Ηπείρου, επί τω λόγω ότι έχει δείξει δείγματα απάρνησης τρυφιλών καταναλωτικών εθισμών, είναι μερικά και ίσως τα σπουδαιότερα εχέγγυα που του προσδίδουν τον χαρακτηρισμό του στρατευμένου οπλίτη του Κυρίου.
        Τούτων ένεκα διακαής πόθος και ευσεβής επιθυμία όλων ημών είναι όπως  προτείνετε προς την σεπτήν Ιεραρχίαν τον  αρχιμανδρίτη Θεοδόσιον Μαρτζούχο, ως νέον Μητροπολίτην της Μητροπόλεώς μας .Ειρήσθω εν παρόδω ότι η επιλογή αυτή δεν θα ικανοποιήσει μόνον το Χριστεπώνυμον πλήρωμα ,αλλά και όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
         Ευελπιστούντες εις την ικανοποίησιν της παρακλήσεώς μας , εκ των προτέρων Σας ευχαριστούμε και την δεξιάν σας ασπαζόμεθα.

      Εξουσιοδοτούμε τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κων/νο Κωνή, τηλέφωνο 69944180264,  e-mail  koniskostas@hotmail.com  όπως επιδόσει την παρούσα επιστολή και εκπροσωπεί τους υπογράφοντες όπου και όταν χρειασθεί.


                          Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2012

                       Εκ μέρους των υπογραφόντων

                                  Κωνσταντίνος Κωνής

Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: