Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Χθες Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στην Πρέβεζα.Έστω και μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο...

Έστω και μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο...

Μπορεί στην Αθήνα ο δήμος να «έκλεισε» ολόκληρη οδό Πανεπιστημίου από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ωστόσο στην Πρέβεζα ο αποκλεισμός της Οδού Καρυωτάκη έστω και για λίγα λεπτά από δεκάδες ποδηλάτες ίσως ήταν αρκετός προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι έστω και για μια ημέρα μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι και να μετακινηθούμε με ποδήλατο, με μέσα μαζικής μεταφοράς ή και με τα πόδια.
Ο δήμος ουσιαστικά δεν συμμετείχε στη χθεσινή γιορτή, σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας, ωστόσο αυτό καθόλου δεν πτόησε τους δημότες που πήραν το ποδήλατό τους και λίγο μετά τις 6 συναντήθηκαν στην Πλατεία Ανδρούτσου για να ξεκινήσουν μια μεγάλη συμβολική βόλτα μέσα στην πόλη.


IMG 9747 copy

Δεκάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας χτυπώντας τα κουδουνάκια τους και κάνοντας...φασαρία πέρασαν σχεδόν από όλους τους δρόμους της πόλης ενώ για λίγα λεπτά απέκλεισαν και την οδό Καρυωτάκη, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις και να επιβεβαιωθεί η προτεραιότητα των πεζών.

IMG 9727 copy

Η συμβολική βόλτα κράτησε πάνω από μία ώρα και σίγουρα αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν το μήνυμα της ημέρας. Ευελπιστούμε όμως ότι την επόμενη χρονιά η συμμετοχή τόσο των δημοτών όσο και των αρχών θα είναι πιο ενεργή και ουσιαστική, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε τη συμβολή της τροχαίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φρόντισαν για την ασφάλεια των ποδηλατών.


Δείτε σχετικό βίντεο


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: