Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

12 πυρκαγιές σε ένα 10ήμερο εκδηλώθηκαν στην Πρέβεζα!


Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά να έχει τελειώσει ωστόσο η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται και μάλιστα με αυξημένη ετοιμότητα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.
 Από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν τουλάχιστον 12 πυρκαγιές στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας (Κοτσανόπουλο, Αγία Κυριακή Πάργας, Μεσοπόταμο ,Αγιο Θωμά κλπ) οι οποίες αν δεν είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
 Την επισήμανση ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει κάνει ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης ο οποίος σημειώνει ότι απαιτείται ενεργοποίηση και ο συντονισμός όλων.
 Ο διοικητής ζήτησε από τους πολίτες να ενημερώνουν την Πυροσβεστική υπηρεσία, να τηρούν τις πυροσβεστικές διατάξεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω και της μεγάλης ξηρότητας της βλάστησης από τις συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες. 
Μέχρι στιγμής οι μέχρι τώρα δυνάμεις επαρκούν. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει εάν εκδηλωθούν περισσότερα μέτωπα ή εάν αυτά είναι πιο επικίνδυνα. Ενδεχόμενο που δεν είναι ακραίο αφού σε περιπτώσεις ταυτόχρονων περιστατικών, γίνεται διασπορά δυνάμεων.
 Χαρακτηριστικό είναι ότι τη Δευτέρα εκδηλώθηκαν στην Πρέβεζα τέσσερις φωτιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με τον σωστό σχεδιασμό και την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση , τις εθελοντικές ομάδες και τους λοιπούς φορείς.
Eν τω μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου με επιστολή του συγχαίρει για το έργο στην κατάσβεση των πυρκαγιών της 3ης Σεπτεμβρίου, τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αντιπύραρχο, κ. Δημήτρη Στάμο, το Διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας, Αντιπυραγό, κ. Απόστολο Βασδέκη,ο οποίος είχε το συντονισμό της επιχείρησης, τους Διοικητές των Π.Υ. Πάργας, Άρτας, Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, τους Αξιωματικούς, τους Πυροσβέστες και ιδιαιτέρως τα πληρώματα και τους τεχνικούς του κλιμακίου πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου canadair, που εδρεύει στην 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο.
 Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τονίζει ο κ. Ιωάννου οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, ενώ αποφασιστικής σημασίας στο έργο της κατάσβεσης ήταν οι συνεχείς εναέριες ρίψεις από τα αεροσκάφη και υπογραμμίζει ότι η παρουσία των canadair στο Άκτιο είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και αποτροπή πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης εκφράζει ιδιαίτερα τις ευχαριστίες του προς τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη και τον πρόεδρο του Μύτικα Νίκου Ντίτσου για την συμβολή τους στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς της ΒΙΠΕ καθώς και σε όλες τις εστίες που έχουν εκδηλωθεί στα όρια του Δήμου Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: