Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ραντεβού στη «Δωδώνη», καλεί για την Δευτέρα το πρωί στις 11.00', ο Κτηνοτροφικός Συναιτερισμός Ιωαννίνων.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαμαρτυρία της Δευτέρας, στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο της «Δωδώνης» για την πώλησή της, έκανε ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας χθες.

Η προσεχής Δευτέρα, είναι κυριολεκτικά μια μέρα «γεμάτη Δωδώνη», καθώς στις 11 καλούν οι κτηνοτρόφοι στο εργοστάσιο, ενώ μια ώρα μετά, στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν σύσκεψη στο εργοστάσιο καλώντας όλους τους μαζικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής, προκειμένου να βρεθεί λύση που να μην περιλαμβάνει πώληση της επιχείρησης. Λίγο αργότερα, το μεσημέρι, συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη «Δωδώνη» σε μια ανοιχτή συνεδρίαση.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαγωνισμοί των αποκρατικοποιήσεων, ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να μην υπολογίσουν το πολιτικό κόστος. Κάτι τέτοιο πάντως είναι δύσκολο για τους ηπειρώτες βουλευτές, ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ «σφύρας και άκμονος». Οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν πάρει θέση για τα γεγονότα μετά την απόρριψη της πρότασης των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση των ηπειρωτών βουλευτών με τον πρωθυπουργό. Από χθες, ένα ακόμα δεδομένο, με την πρόσκληση της εταιρίας «Όλυμπος», η οποία δηλώνει ότι συμφωνεί με τη διευρυμένη πρόταση ΕΑΣ Ηπείρου-«Βίκου» και την προσυπογράφει, δημιουργεί ουσιαστικά μέτωπο απέναντι στο διαγωνισμό για τη «Δωδώνη», ο οποίος πάντως συνεχίζεται απρόσκοπτα. 

Στο μεταξύ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καλεί και αυτή σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας, καταγγέλλοντας ότι «η τρόικα εσωτερικού- εξωτερικού, οι δυνάμεις της συνολικής καταστροφής που βρίσκονται στην κυβέρνηση θεωρούν πως η 'Δωδώνη' είναι μια εύκολη υπόθεση, ύστερα και από το σκάνδαλο της ΑΤΕ, για να επιδείξουν πυγμή προς τον λαό» και τονίζει ότι το σωματείο της γαλακτοβιομηχανίας πρέπει να συνδιοργανώσει τη συγκέντρωση της Δευτέρας «και να μην φοβηθεί από την κρισιμότητα των στιγμών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: