Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνο μία ΔΟΥ θα λειτουργεί από 1η Οκτωβρίου στη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Προϊσταμένη σε ΔΟΥ εξέδωσε φορολογική ενημερότητα στον αρραβωνιαστικό της και τον αδελφό της, παρά το γεγονός ότι χρωστούσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από 1η Οκτωβρίου, 49 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα θα παύσουν τη λειτουργία τους. Ο Νομός Πρέβεζας δεν μένει ανεπηρέαστος, καθώς από τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου, αναστέλλουν τη λειτουργία τους από την πρώτη ημέρα του προσεχούς μηνός, η ΔΟΥ Φαναρίου (Φαναρίου-Πάργας) και η ΔΟΥ Φιλιππιάδας. Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πρέβεζας, η οποία θα είναι και η μοναδική Εφορία πλέον στο Νομό.

Από την αλλαγή αυτή, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου:
Α) Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Β) Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.
Γ) Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται.

Υπάρχει βέβαια μία υποσημείωση, που τονίζει τα εξής και ελαφρώς προκαλεί... θυμηδία:
«Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, (ειδικών φορέων 23120 των Δ.Ο.Υ. και 23150 της Γ.Γ.Π.Σ. - ΚΑΕ 0829) η οποία ωστόσο θα αποσβεστεί μεσοπρόθεσμα από το όφελος που θα προκύψει από τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη βέλτιστη απόδοση των Υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της παρούσας Απόφασης».

Κρατήστε μόνο τη λέξη «μακροπρόθεσμα». Αθάνατη Ελλάδα...
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: