Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

«Στοπ» στα φάρμακα και στην Πρέβεζα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Στοπ» στα φάρμακα και στην Πρέβεζα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Όπως είχατε ενημερωθεί στις 25 Αυγούστου (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ), ήταν εξαιρετικά πιθανό να ισχύσει και στην Π.Ε. Πρέβεζας, η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Λίγα 24ωρα αργότερα, η γενική συνέλευση του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας, αποφάσισε να συνταχθεί απόλυτα με την απόφαση της γενικής συνέλευση του Π.Φ.Σ και στηρίζει κάθε απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους μάλιστα οι φαρμακοποιοί της Πρέβεζας και της Λευκάδας ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ασθενών: «Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και την πιστωτική πολιτική τόσο των εταιριών όσο και των φαρμακαποθηκών, με μηδενική πίστωση, είναι αδύνατη η λειτουργία του ελληνικού φαρμακείου. Ασφαλισμένε το Κράτος εισπράττει από εσένα τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά δεν τις αποδίδει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή σου».

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Π.Φ.Σ. αναφέρει:

«Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου.
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. εκτιμώντας τις εξελίξεις θα αποφασίσει για την αναστολή των κινητοποιήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: