Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Από τις Εκκλησιές Πρέβεζας κατάγεται ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας


Ο πρώην αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Μπούσιος θα είναι, ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Αθανάσιος Β. Μπούσιος γεννήθηκε στις Εκκλησιές Πρεβέζης το 1953. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1977 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1978 ορκίσθηκε Σημαιοφόρος Λ. Σ.

Υπηρέτησε, αρχικά, στη Ναυτική Εποπτεία Λέρου, ως Υποδιοικητής, στα περισσότερα Λιμενικά Τμήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Προξενικό Λιμεναρχείο Σάντος της Βραζιλίας, ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος και από τις 5 Απριλίου 2005 ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά.

Ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαχηγού Λ.Σ. στις 18 Μαρτίου του 2009 και προήχθη στο βαθμό του Αρχηγού Λ.Σ. στις 26 Νοεμβρίου του 2009. Παραιτήθηκε από τη θέση του τον Οκτώβριο του 2010.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

O Θανάσης Μπούσιος είναι ένα επίλεκτο στέλεχος της Ηπειρωτικής Αποδημίας των Αθηνών και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος απέστειλε, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, συγχαρητήριο ευχετήριο τηλεγράφημα και ο νέος Γενικός Γραμματέας απάντησε με μια θερμή πατριωτική επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: