Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ένας Παργινός «κατακτά» τη Microsoft.


Ένα «δικό» μας παιδί, έχει πολλές πιθανότητες να «κατακτήσει» τη Microsoft. Ο λόγος για τον Παργινό στην καταγωγή, Βασίλη Παππά, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού της εταιρίας που έφερε «επανάσταση» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το όνομα του διαγωνισμού είναι «BlueHat Prize» και αφορά την αναβάθμιση τεχνολογιών που αφορούν την προστασία των υπολογιστών. Το έπαθλο για τους ερευνητές είναι 250.000 δολάρια, ενώ η Microsoft θα δώσει κίνητρα στους νέους επιστήμονες να αναπτύξουν εκτενέστερα τις ιδέες τους.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από την εταιρία στις 26 Ιουλίου στην «μητρόπολη του τζόγου», το Λας Βέγκας.
Ο Βασίλης Παππάς έχει να ανταγωνιστεί τον Κροάτη Ιβάν Φράτριτς και τον Αμερικανό Τζάρεντ Ντεμότ. Η πρόταση του Παργινού ερευνητή στον διαγωνισμό ονομάζεται kBouncer και θεωρείται πως έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το πρώτο βραβείο.
Ο νεαρός ερευνητής πήρε το πτυχίο του και έκανε master πάνω στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την έρευνα στην εταιρία ICS-FORTH. Αποφάσισε να μεταναστεύσει κατόπιν στη Νέα Υόρκη για να κάνει ντοκτορά στο Columbia University, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: