Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ταξίδι στη μουσική και το χορό με έμφαση στην παράδοση σήμερα στους Αγίους Αποστόλους Πρέβεζας


Την παλιά αίγλη του χώρου των κατασκηνώσεων των Αγίων Αποστόλων θα ζωντανέψει και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Θωμά.
Η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ στις εγκαταστάσεις των παλιών κατασκηνώσεων περιλαμβάνει παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Αγίου Θωμά, συγκροτήματα του Μύτικα, του Μεσολογγίου, της Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης, των Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, του Συλλόγου Μακρυγιάννη, του Λούρου και του Θεσπρωτικού.

Ξεχωριστή θα είναι η παρουσία των λαϊκών δρώμενων που θα παρουσιάσουν Πρεβεζάνοι εθελοντές και τα οποία θα αναβιωσουν την παλιά Πρέβεζα, από την εποχή των καφέ αμάν έως τους λούστρους του Αγίου Χαραλάμπους και επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.
Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό πρόγραμμα από την Ορχήστρα του Λευτέρη Τσιλιάκου ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών λεωφορεία θα αναχωρούν από την πλατεία Ανδρούτσου μετά τις 7.30 το απόγευμα προκειμένου να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο.
Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κίτσα Σουρτζή στόχος της δυναμικής αυτής ομάδας η οποία ιδρύθηκε το 2009 και αριθμεί 164 μέλη είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την επισήμανση κοινωνικών προβλημάτων, την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της λαικής κληρονομιάς, και παράλληλα την προβολή της πανέμορφης αυτής περιοχής.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου αριθμεί 55 άτομα ενώ σε αυτό συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 6 έως 60 χρονών.
Αναφορικά με τη βραδιά, η κ.Σουρτζή δηλώνει ότι σε μια εποχή όπου η ελληνική κοινωνία έχει σημαδευτεί από δυσάρεστα γεγονότα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει το χαμόγελο , την αισιοδοξία και τη καλή διάθεση ή να μας επιβάλλει την κατήφεια και την μιζέρια.
΅Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μεγάλης παραδοσιακής συντροφιάς που την ενώνει η κοινή αγάπη για την λαική δημιουργία και τον πολιτισμό΅ επισημαίνει η κ.Σουρτζή υπογραμμίζοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής για τον καθαρισμό των Αγίων Αποστόλων έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους προσκεκλημένους που θα χαρούν μια πολύ όμορφη βραδυά το Σάββατο 30 Ιουνίου ανήμερα της γιορτής της παρακείμενης ιστορικης εκκλησίας η οποία δυστυχώς έχει γκρεμιστεί λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί όλο το παραλιακό μέτωπο ..

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: