Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Παραιτούνται επικεφαλής ΔΕΚΟ και τραπεζών.


Αλλαγές σε πρόσωπα που στελεχώνουν επιχειρήσεις που το Δημόσιο έχει σημαντική συμμετοχή (εισήγμενες ΔΕΚΟ, εταιρείες που δεν είναι εισηγμενες κλπ) φαίνεται ότι προωθούνται τις τελευταίες ώρες. Επικεφαλής ΔΕΚΟ και τραπεζών, στην προσπάθειά τους να διευκολύνουν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδακη, ήδη θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της νέας κυβέρνησης.

Έτσι:

- Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων : O πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ιωάννης Κουκιάδης έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου κ. Kωνσταντίνος Μητρόπουλος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο. 

- Στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συμμετέχει και εκπροσωπος του ΛΑΟΣ κόμμα το οποίο πλέον δεν μετέχει στην Βουλή. Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικατασταθεί. Υποψήφιος να παραμείνει ίσως και να αναβαθμιστεί είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο διοικητικό συμβούλιο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος.

- Στη ΔΕΗ: Οι δύο επικεφαλής της Επιχείρησης κ. Α. Ζερβός και Κ. Θέας ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και ως εκ τούτου φημολογείται ότι αποχωρούν. 

Σύμφωνα με έκθεση Standard & Poor's, που υποβάθμισε προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας από «CC» σε «CCC» με αρνητική προοπτική, υπάρχει πλέον ορατό το ενδεχόμενο για επιλεκτική χρεοκοπία της εταιρίας κάτι που έχει ανησυχήσει σφόδρα το επιτελείο του κ. Κ. Χατζηδάκη.

Ήδη, στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν ενημερωθεί και για το συμβόλαιο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ.Κώστα Θέου το οποίο φημολογείται ότι προβλέπει αποζημίωση 300.000 ευρώ αποζημίωση στην περίπτωση που αποχωρήσει πρόωρα.

- Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Η κυβέρνηση φέρεται να συζητά την αντικατάσταση της ηγεσίας του Ταμείου άμεσα, καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιησης των ελληνικών τραπεζών

- ΟΠΑΠ: Φημολογείται ότι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Σπανουδάκη προορίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: