Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στη ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι το κομματικό κράτος τελείωσε.



Βλέπουμε ήδη να κυκλοφορούν σε εφημερίδες και διαδίκτυο κατάλογοι με εκατοντάδες ονόματα που έχει υποτίθεται έτοιμα η ΝΔ για να κυβερνήσουν. Και να καταλάβουν "θέσεις-κλειδιά για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών".
Η πλάκα είναι πως τα εν λόγω δημοσιεύματα ενώ διαβεβαιώνουν το κοινό τους ότι οι κρατικές θέσεις "θα στελεχωθούν με νέα πρόσωπα, που απηχούν τις θέσεις και τις αντιλήψεις της Νέας Δημοκρατίας" την ίδια στιγμή δημοσιεύουν κομματικούς καταλόγους στελεχών και διευκρινίζουν ότι "σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της νέας διακυβέρνησης να ακολουθήσει την παλαιοκομματική τακτική της λαφυραγώγησης του κράτους ή του ρεβανσισμού»!!!.

Για να μην παραμυθιάζεστε λοιπόν και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και .συναγερμοί στην κομματική βάση. Οι κατάλογοι που δημοσιεύονται δεν είναι τίποτα άλλο από αντιγραφή των καταλόγων των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, των Τομεαρχών και άλλων στελεχών της ΝΔ διανθισμένων με τις επιθυμίες διαφόρων πολιτευτών που ψάχνουν βόλεμα καθώς και των συντακτών των κειμένων.
Στην πραγματικότητα μόνο ο Α. Σαμαράς και μια ολιγομελής ομάδα στενών συνεργατών του γνωρίζουν πως θα στελεχωθεί ο δημόσιος τομέας και η σχετική προετοιμασία έχει αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πούμε ότι η παλινόρθωση του κομματικού κράτους από πλευράς ΝΔ, θα ήταν ένα ολέθριο σφάλμα, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, θα ήταν κυριολεκτικά «έγκλημα» στις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.
Και δεν το λέμε αυτό διότι μια τέτοια κίνηση κινδυνεύει να διαταράξει τις αντικειμενικά εύθραυστες ισορροπίες μιας Κυβέρνησης συνεργασίας.
Παραγνωρίζουμε, επίσης, το γεγονός ότι οι απόντες από τη εκλογική μάχη, δίνουν βροντερό παρόν στην κούρσα για τις «καρέκλες».
Το λέμε διότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι κατέχοντες δημόσια θέση στην Κυβέρνηση Καραμανλή, αποδείχτηκαν στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστοι για τα καθήκοντα τα οποία τους ανατέθηκαν.

Η
καινούργια διακυβέρνηση δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά, δεν χτίζεται με ανθρώπους που έχουν δείξει την ανεπάρκεια, την μετριότητα τους και κάποιες φορές τη ροπή τους προς τη διαπλοκή.

Είναι λογικό, οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να μην θέλουν να υποστούν τη φθορά και να επιδιώξουν τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή με την καθημερινότητα της Κυβέρνησης. Το μυαλό τους βρίσκεται στις ανακατατάξεις της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» και είναι εύλογο να προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν την δεσπόζουσα θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικά ζωτικό τους χώρο. Θα προσπαθήσουν -ιδίως στο ΠΑΣΟΚ- να βρουν ξανά τις αναφορές τους στην κοινωνία και να καταστήσουν τη διπλή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, φαινόμενο παροδικό, απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας και της αγανάκτησης των πολιτών.
Άρα εξ αντικειμένου η επιλογή για τις περισσότερες θέσεις ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ, ήτοι στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς.
Οι συνεργάτες κρίνουν πολλές φορές τα πάντα. Η πολιτική ιστορία έχει καταγράψει «ανύπαρκτους» υπουργούς που παρουσίασαν έργο, γιατί είχαν «γάτες» δίπλα τους και αξιόλογους ανθρώπους που πήραν χαρτοφυλάκια, αλλά χαντακώθηκαν από το περιβάλλον τους.

Να βρεθούν λοιπόν άνθρωποι άφθαρτοι, με αξιόλογα βιογραφικά, που να γνωρίζουν την «τσαγκαρική». Και ένα είναι βέβαιο, ότι υπάρχουν πολλοί. Η κοινωνία έχει βαρεθεί τους κολλητούς, τους «πολιτικούς φίλους», τους συγγενείς και την κομματική καμαρίλα, τελευταία εκδοχή της οποίας ήταν η διασκεδαστική διαδικασία του 2009, με τα βιογραφικά που εστάλησαν μέσω διαδικτύου, για να επιλεγούν οι «άριστοι» κομματικοί για τη διακυβέρνηση ΓΑΠ

Η
κοινωνία των πολιτών απαιτεί εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της επάνδρωσης των κομβικών κρατικών θέσεων.
Όσοι εισηγούνται την αξιοποίηση των «δικών μας παιδιών» όσοι αντιπροσωπεύουν την αντίληψη του κράτους-λάφυρου του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, θα βρουν απέναντι τους όλους όσους από τον Νοέμβριο του 2009, οδηγούμενοι από τελείως διαφορετικά συστήματα αξιών και αντιλήψεις για το δημόσιο βίο και τους λειτουργούς του, έκαναν πραγματικότητα τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.
www.Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: