Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας: Παλεύοντας μέσα στην οικονομική κρίση.



Είναι δύσκολες οι ώρες που περνάει η πατρίδα μας και αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι μας και σίγουρα εμείς οι νέοι αγρότες Πρέβεζας.


Όμως πρέπει να καταλάβουν και αυτοί που μας κυβερνάνε ότι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν πάρει απέναντι στους πολίτες και ιδιαιτέρα στους νέους αγρότες αυτής της χώρας .

Συνεχεία ακούμε για την έξοδο της χωράς μας από την ευρωπαϊκή ένωση η ακόμα και από την ζώνη του ευρώ.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που προηγούνται από τα πολλά που έχουμε εμείς οι νέοι αγρότες Πρέβεζας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Πάντως οι υποχρεώσεις των νέων αγροτών δεν σταματάνε ποτέ ενώ αντίθετα για τους πολιτικούς που σε λίγες μέρες θα μας ζητήσουν πάλι την ψήφο μας φαντάζουν σαν να μην υπάρχουν. Οι νέοι αγρότες είναι λοιπόν εγκλωβισμένοι σε προγράμματα τα έχουν γίνει έρμαια τον εκάστοτε πολιτικών που το μονό που τους ενδιαφέρει είναι να τσακώνονται είτε στην τηλεόραση και στα διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αυτά βλέπουμε όλες αυτές τις ημέρες να διαδραματίζονται στην χώρα μας και ενόψει των εκλογών θα θέλαμε να πούμε σε όλους αυτούς που διεκδικούν την ψήφο των νέων αγροτών ότι η στάση τους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι καθαρή και υπεύθυνη απέναντι σε νέα παιδιά που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν στο αγροτικό επάγγελμα που είναι τόσο απαραίτητο την συγκεκριμένη στιγμή γιατί είναι το μονό που φέρνει έσοδα μέσα στην κρίση είτε από εξαγωγές είτε στο να συμβάλει στην οικονομία της Ελλάδας.

Πως όμως θα μας αντικρίσετε όταν στην Π.Ε Πρέβεζας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα εκκρεμούν οι υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις των νέων αγροτών από τον Ε.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ. και ιδιαιτέρα στην Πρέβεζα των 45 νέων αγροτών.

Σε κτηνοτρόφους έχουν έρθει καταλογισμοί χρημάτων (επιστροφή των δόσεων εγκατάστασης νέων αγροτών) τα οποία τοκίζονται στην εφορία και είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώσουν εφ' άπαξ γιατί η κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν ξεχωρίσει τις δασικές από τις κτηνοτροφικές ζώνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν άδεια λειτουργίας στον στάβλο τους όταν ο καινούριος νόμος το επιτρέπει.

Τα σχέδια βελτίωσης των νέων αγροτών είναι στον αέρα .Οι ψαράδες δεν αποζημιώνονται από ζημιές που τους προκαλούν φυσικοί παράγοντες ( χαλασμένα δίχτυα από δελφίνια και χελώνες) Θα μπορούσαμε να γράψουμε 5 σελίδες και για αλλά προβλήματα που έχουμε αλλά πιστεύουμε να μας καταλαβαίνετε γιατί έχουμε φτάσει στα όρια μας .

Πολλοί θέλουν να παρατήσουνε το αγροτικό επάγγελμα θεωρώντας ότι το κράτος τους κορόιδεψε και θέλουν να φύγουν από την χώρα.

Παρόλα τα προβλήματα υπάρχουν και νέοι αγρότες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης και μάλιστα προσπαθούν να εξελιχθούν καλύτερα.

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας συμβάλει και βοηθά όσο μπορεί τους νέους αγρότες γι' αυτό σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕ.Ν.Α.) είχε κάνει προτάσεις για αγροτικές αγορές, αγροτικά επιμελητήρια, αγροτικά δημοπρατήρια κ.α. τα οποία βρήκαν εν μέρη συμπαράσταση αλλά και αδιαφορία από τους πολιτικούς μας.

Η ζωή συνεχίζεται όμως και βλέποντας μπροστά και μέσα στην ομίχλη που υπάρχει στην χώρα μας τα βήματα των νέων αγροτών πρέπει να είναι σταθερά και προσεκτικά με την βοήθεια της πολιτείας .

Δεν θέλουμε να γίνουμε αγρότες του καφενείου και των επιδοτήσεων αλλά να αναπτύξουμε το αγροτικό επάγγελμα ώστε να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Για την ΕΝΑ Πρέβεζας


Ο πρόεδρος                                       ο Γραμματέας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι. ΡΑΒΑΝΟΣ              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: