Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ορίστηκε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας



Στον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας προχώρησε χθες το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας βάζοντας ουσιαστικά στην τελική ευθεία τη σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου.
Εκτός από τον Λιμενάρχη που εκ του νόμου θα είναι το ένα μέλος του εννιαμελούς διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού λιμενικού ταμείου, μετά από ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου η κα Καζάκου Παρθενία θα είναι η Πρόεδρος του νέου λιμενικού ταμείου, αντιπρόεδρος η κα Αντωνίου Μαρία και μέλη οι Ροπόκης Βαγγέλης, Τριβλής Δημήτρης, Γέρου Ζωή , Κορωναίος Κοσμάς, Ζέκιος Χρήστος και Τσούτσης Χρήστος.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών για την παραχώρηση των λιμενικών ταμείων στο δήμο και επισήμανε ότι μέχρι τις 22 Ιουνίου θα πρέπει η προηγούμενη διοίκηση να προχωρήσει στην απογραφή των περιουσιακών στοιχείων και στη συνέχεια να γίνει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής προκειμένου να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα για εγκρίσεις στην αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση η οποία μέσα σε ένα μήνα θα στείλει την απόφαση στο αρμόδιο υπουργείο.
Στη συνέχεια θα γίνει η γεωγραφική χωροθέτηση και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου με τη νέα μορφή.
«Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πιστεύω ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στα νέα τους καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που θα έχουν στο νέο δημοτικό λιμενικό ταμείο Πρέβεζας με γνώμονα πάντα το γενικό καλό των δημοτών και της Πρέβεζας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, σημειώνοντας ότι η νέα διοίκηση έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την ανάπτυξη της Πρέβεζας.
Τη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην προοπτική δημοτικού φορέα για το λιμάνι εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τσοβίλης υπογραμμίζοντας ότι είναι υπέρ ενός ενιαίου δημόσιου φορέα λιμένος που θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών και για το λόγο αυτό δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, ενώ παρών στη ψηφοφορία ψήφισαν τόσο ο κ. Ρέντζος, ο οποίος έκανε λόγο για ελλιπή ενημέρωση ως προς τη διαδικασία, όσο και ο κ. Νίτσας, ο οποίος ζήτησε να συζητηθούν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι στόχοι και οι προτεραιότητες του δημοτικού λιμενικού ταμείου.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: